Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KJELL NORDESON

«Walking With Mirabeau»
NOTTWO MW951-2

Kjell Nordeson er en svensk perkusjonist som har valgt å bosette seg på andre siden av havet, hvor han har holdt seg mest i San Francisco og San Diego. Man merket seg først hans navn i 1986, da han dannet AALY Trio, sammen med saksofonist Mats Gustafsson, som raskt ble et av de ledende frittimproviserende band i Sverige. Han har turnert veden over med musikere som Barry Guy, Peter Brötzmann, Ken Vadermark, Sten Sandell, Joe Morris, William Parker og, ikke minst, Mats Gustafsson og bandet Swedish Azz en rekke av de «tøffeste guttene i klassen».

Og tøff er han, når han velger å utgi platen «Walking With Mirabeau», hvor vi får 12 spor, solo, enten gjort på vibrafon eller trommer.

Nordeson er en ytterst dyktig perkusjonist, som har en mye mer klassisk tilnærming til sine instrumenter enn de fleste andre innenfor den moderne, eksperimentelle jazzen, som begir seg ut på soloplater kun ved hjelp av trommer og perkusjon. Hans spill er hele veien dynamisk og fint, fra energiutladningene i førstesporet «Edge of the Forest», via de mer neddempede, «Miramar 1», «Chestnut Street» og «Balboa Park» til for eksempel den intense «Mathematics Alley» til de tre siste sekvensene, «Walking with Mirabeau I», «Walking with Mirabeau II» og «Walking with Mirabeau III», som er tre fine deler for vibrafon.

Nordeson har rett og slett laget et lite mesterverk for trommer og vibrafon med denne platen. Han beviser at han har kommet et godt stykke videre fra de mest utagerende platene og konsertene vi har hørt ham, og det er noe overbevisende og stort i det lille formatet, vi får høre på denne platen.

Jan Granlie

Kjell Nordeson (vib, dr)

Skriv et svar