Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KOSMOS

«Averno»
EGEN UTGIVELSE

Dette er andre plateutgivelse med trioen Kósmos, som kommer fra Napoli i Italia, men hvor de tre medlemmene har valgt å bosette seg i Sverige og Italia. Trioen sier selv at de er opptatt av den karakteristiske ECM-estetikken, noe man kan forstå etter å ha lyttet gjennom platen noen ganger. For helt fra første tone i åpningen «Roba’iyyat» føler man seg nær for eksempel pianisten Bobo Stensson og andre som har spilt inn på det tyske plateselskapet de senere årene. Men når bassen kommer inn, men en litt tung solo, tror man ikke ECM-sjef Manfred Eicher ville akseptert en så hard basstone på utgivelsene sine. Men trommespillet er nær estetikken, og der hvor salig Jon Christensen oppholdt seg, selv om spillet ikke er like «løst».

Vi får syv komposisjoner, som er likt fordelt mellom de tre, mens den siste, «Så rinner tiden bort», er gjort av den svenske trubaduren Olle Adolphson.

Og gjennomgående er det hyggelig triojazz som minner om mange trioer med samme estetikk, man ofte finner i Skandinavia. Vi møter tre dyktige musikere, og de finner sin komfortable plass blant noen av de litt for mange skandinaviske pianotrioer som holder til i samme landskap.

Jan Granlie

Stefano Falcone (piano), Ilaria Capalbo (bass), Giuseppe D’Alessandro (drums)

Skriv et svar