Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KRISTIN KORB

«That Time of Year»
STORYVILLE 1014323

Den amerikanske bassisten og vokalisten Kristin Korb, har vært bosatt i København siden 2011. Her spiller hun med de musikerne som trenger en bassist, mest innenfor den mer «streite» delen av den danske jazzen. Men hun gjør også egne prosjekter, og denne gangen samarbeider hun med pianisten Magnus Hjorth, trommeslageren Snorre Kirk og munnspilleren Mathias Heise.

Og det er tydelig at julen er en viktig del av året for Korb. For «This Time of Year» er, mer eller mindre, et rent julealbum. Men det er ikke kun et julealbum, for med de musikerne hun omgir seg med blir dette så mye mer enn et rent juleprosjekt.

Vi får 13 komposisjoner, og det starter med Alexander og Raleighs «Christmas Will Really Be Christmas», før de blant annet er innom låter som Irvin Berlins «I’ve Got My Love to Keep Me Warm», Bernard og Smiths «Winter Wonderland», Frishbergs «Snowbound», Guaraidi og Mendelsons «Christmas Time Is Here» og Mohrs «Silent Night» før de avslutter med Irving Berlins «Count Your Blessings Instead of Sheep».

Og hele veien er det storveis jazzmusikk vi får høre. Hjorth og Kirk legger et solid grunnlag for Korbs vokal og Heises munnspill, og jeg synes Korb imponerer både med sin vokal og, ikke minst, sitt bass-spill.
Mathias Heise er en storveis munnspiller, som de siste par årene har markert seg kraftig på den danske jazzscenen, og duoen Hjorth og Kirk har spilt sammen i Kirks prosjekter i mange år, og kjenner hverandre nærmest ut og inn. Kirk med distinkt og fint trommespill, og Hjorth med en oversikt og evne til å lytte til omgivelsene som er storartet.

Og over det hele får vi en avslappet Kristin Korb, som foredrar på en fin måte, og som har evnen til å leve seg inn i stoffet på en god måte. Og det fine med det er at det ikke høres «amerikansk» ut. Og med «amerikansk» mener jeg det litt overdrevne og teatralske som ofte kommer krypende når amerikanere gjør slikt stoff. Og så har de i stor grad klart å unngå de mest åpenbare julelåtene, i alle fall for to norske ører som ikke har full oversikt over alt som er gjort av julemusikk.

Det blir i stedet en vakker plate med en fin vokalist sammen med et «strøkent» band. Så da kan jula egentlig bare kommer! Jeg er klar!

Jan Granlie

Kristin Korb (v, b), Magnus Hjorth (p), Snorre Kirk (dr), Mathias Heise (harm)

[amazon_link asins=’B07H991NF4′ template=’salt-peanuts-amazon-link-NO’ store=’salt-peanuts-21′ marketplace=’UK’ link_id=’d79737d7-f7ab-11e8-bba5-47a3a9498a90′]

Skriv et svar