Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

LASSE JACOBSEN

«A Painted Beginning»
NORDSØ RECORDS PAINTED01

Trommeslageren og komponisten Lasse Jacobsen platedebuterer med albumet «A Painted Beginning». Og på platen har han med et sterkt, dansk «hold» med musikere man ellers finner innenfor litt andre jazzstilarter end det som serveres her. Vi møter trompeteren Thomas Fryland, bassisten Jesper Bodilsen som begge er danske, pluss pianisten Magnus Hjorth som (fremdeles) er svensk og tenorsaksofonisten Axel Johansson som også taler svensk.

All musikken på platen, det vil si de sju komposisjonene, er skrevet av Jacobsen, og befinner seg godt innenfor den nordiske tradisjonen, med mye luft og natur i musikken. Alle musikerne får god plass i solistarbeidet, og spesielt fascineres jeg av trompeter Fryland, som med en særlig «åpen» tone leverer mange fine bidrag.

Men det er helheten over det hele som gjør denne platen til noe mer enn en helt alminnelig jazzinnspilling. Johansson er kanskje den mest anonyme i bandet, men særlig der hvor han og Fryland spiller unisont, låter dette velkjent, omtrent som ECM-innspillingen «Deer Van» med et stjernelag ledet av trompeteren Kenny Wheeler.

Bodilsens bass er solid gjennom alle sporene, og bak det hele styrer Jacobsen skuta med myndig hånd. Hans spill er løst, samtidig som det er med på at styre hvor de andre skal bevege sig. Og så er det pianospillet til Magnus Hjorth, som alltid er solid og interessant. Hør bare på hans pianosolo i «Both Sides». Vakkert!

Jan Granlie

Thomas Fryland (tp), Axel Johansson (ts), Magnus Hjorth (p), Jesper Bodilsen (b), Lasse Jacobsen (dr)

[amazon_link asins=’B07J1SC1PN’ template=’salt-peanuts-amazon-link-NO’ store=’salt-peanuts-21′ marketplace=’UK’ link_id=’d654daca-f284-11e8-84fc-8b3bc96520d4′]

Skriv et svar