Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

LISEN RYLANDER LÖVE

«Oceans»
HOOB HOOBCD075

Den svenske saksofonisten, vokalisten og keyboardisten Lisen Rylander Löve er mest kjent fra bandet Midaircondo og The Slendor. «Oceans» er hennes første soloplate, hvor hun kun har fått hjelp av Henrik Rylanders perkusjon på en låt. Resten gjør hun selv. Og hvis man dermed tror at Rylander Löve kommer med en neddempet og enkel soloplate i det lyriske hjørnet, så må man tenke seg om en gang til. For i produksjonen av «Oceans» har det vært mye pålegg av diverse instrumenter, for at hovedpaersonen skal få det akkurat slik hun vil. Og det vil jeg på mange måter hevde at hun har fått. Og det er en musikk i det moderne, litt «hippe» landskapet innenfor den moderne jazzen med sterke rockeelementer. Noe minner litt om noe som kunne ha vært gjort av Lourie Anderson og andre innenfor den elektroniske delen av rocken, men det er hele veien jazzen som står i sentrum, som bærebjelken og det essensielle.

Rylander Löve har selv komponert, produsert og innspilt, så dette må virkelig kalles et soloprosjekt. Musikken er spennende hele veien, vi får lydstrukturer som overrasker, og hennes kunnskaper om de forskjellige instrumentene som «bidrar» er stor.

Ofte kan slike prosjekter hvor man har en idé om at man vil lage musikken helt alene, blir altfor mye av det meste, men her synes jeg Rylander Löve har klart å balansere ideene på en fin måte. Det er fine melodier, som pakkes inn på en sjarmerende måte, og selv om jeg ikke hele tiden er like glad i saksofontonen hennes, så speiller det ingen rolle. Rylander Löve har laget et solid album, hvor man imponeres over hennes ideer og evne til å formidle dem på en strålende måte.

Jan Granlie

Lisen Rylander Löve (ts, v, omnichord, kalimba, hawaiian art vio, keuys, bcl, perc, live elec), Henrik Rylander (perc)

Skriv et svar