Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

LOTTE ANKER / FRED FRITH

«Edge of the Light»
INTAKT CD 237

Den danske saksofonisten Lotte Anker er en muskier som leserne av salt peanuts* burde ha full kontroll på. Hun er en av Danmarks mest markante frijazz-saksofonister, og har de senere årene markert seg svært sterkt på den internasjonale arenaen. Fred Frith er britisk avant-garde gitarist, med bakgrunn fra bl.a. Henry Cow, Robert Wyatt, Brian Eno, The Residents, John Zorn og avantbandet Art Bears.

Den 11. juli 2010 var de i Village Studio i København for å gjøre disse 8 fritt improviserte duoene.

Det som alltid slår en, er at all musikk av denne typen bør lyttes til mens man har musikerne stående et par meter fra seg. Men for oss som ikke var invitert inn i Village Studio denne sommerdagen, er det mer enn godt nok å få det hele servert på CD.

De to kommuniserer nærmest telepatisk gjennom hele innspillingen. I presseskrivet sier Anker at hun elsker å spille med strengeinstrumenter, spesielt Fred Friths gitar, og selv om Frith ikke et eneste sekund spiller konvensjonelt gitarspill, så fungerer det strålende hele veien.

Lotte Anker beviser her hvilken stor kapasitet hun har som saksofonist. Hennes frie spill beveger seg fra det ene ytterpunktet til det andre, og hele veien er hun i tett dialog med Frith.

Frith er en gitarist som holder seg langt unna «den vanlige landeveien». Han er en stemningsskaper, som Anker kan lene seg på og utfordres av.

I det hele tatt, en flott innspilling i det frie landskapet fra to av de ledende utøverne innenfor feltet.

Jan Granlie

Lotte Anker (s), Fred Frith (g)

Skriv et svar