Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

LOUIS HAYES

«Serenade For Horace»
BLUE NOTE 00602557617825

Trommeslageren Louis Hayes begynner å bli en gammel mann. Men selv om han ble født den 31. mai 1937, er han fortsatt aktiv på trommestolen, og tidligere i år kom han med sin første innspilling i eget navn på Blue Note, med en hyllestplate til en annen Blue Note-musiker, pianisten Horace Silver. De to var gode venner i mange år, og da Hayes kom til New York, som 19-åring i 1956, ble han straks med i Horace Silvers Quintet, og satte sitt solide stempel på flere Blue Note-innspillinger, som «Señor Blues», «Sister Sadie» og «Blowin’ the Blues Away».

Grunnen til at Hayes ville hylle Silvers musikk, var at han syntes at altfor få kjente til Horace Slvers musikk, og at han kanskje kunnje være med å «spre det glade budskap» gjennom en egen hyllest.

Louis Hayes har i mange år vært kjent for åsamarbeide med yngre musikere, og backe dem opp, noe han også gjør her. I bandet har han med seg vibrafonisten Steve Nelson, trompeteren Josh Evans, pianisten David Bryent, tenorsaksofonisten Abraham Burton og bassisten Dezron Douglas, og vi får 11 låter hvor ti er komponert av Silver, og en, «Hastings Street», er gjort av Hayes. På Silvers mest kjente låt, «Song For My Father» medvirker også vokalisten Gregory Porter.

Vi får en serie fine komposisjoner, som dessverre ikke låter like friske som originalene, men trommespillet til Hayes er like friskt og fint som i velmaktsdagene. Faren med å bringe inn altfor unge musikere i et slikt prosjekt, er gjerne at musikerne har altfor stor respekt både for opphavsmannen og «legenden» bak trommene, og tør ikke slippe seg løs, slik vi kunne ønske. Men de leverer en fin innsats, selv om mye av musikken lett forsvinner inn blant litt for mange litt uinteressante Blue Note-utgivelser de senere årene.

Men kjøp gjerne platen, ikke minst for å høre «sjefen sjøl» boltre seg bak trommene med ytterst swingende og ledig spill.

Jan Granlie

Louis Hayes (dr), Dezron Douglas (b), Abraham Burton (ts), David Bryant (p), Josh Evans (tp), Steve Nelson (vib), Gregory Porter (v)

Skriv et svar