Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

LUBBE TRIO

«Indoor Music»
SOLTERS RECORDS, SOLT005

Den Malmø-baserte trioen Lubbe Trio består av saksofonisten Ludvig «Lubbe» Samuelssom, pianisten Alice Hernqvist og bassisten Pelle Lindsjö, som også fra tid til annen opererer under navnet Cassius Lambert. De gjorde sitt første album, «Miniatyrer» i 2020, på det nystartede plateselskapet Solters Records, som Samuelsson driver sammen med samboeren Julia Eriksson.

Dette er en relativt kort plate, den varer i underkant av 30 minutter, men inneholder 8 låter. Det vil si fem låter og tre korte improvisasjoner som binder sammen låtene. Og de starter med «Midnight Special», som, i likhet med de andre låtene er komponert av Samuelsson.

Og gjennomgående er dette hyggelig triomusikk for saksofon, piano og bass, hvor piano og saksofon veksler om å ligge i front, mens Lindsjö er den som ligger bak og holder styr på de to i front.

Musikken er hele veien gjennom behagelig og fin. Vi blir ikke utsatt for noen angrep og uventede vendinger, og de tre musikerne er dyktige håndverkere, og de forstår godt hvor Samuelsson vil med musikken.

De tre friere improvisasjonene som binder låtene sammen, er kanskje de som skiller seg mest ut, i og med at de ikke har Samuelssons såpass klare fingeravtrykk på seg som de låtene han har laget.

Nå kan man kanskje si at de tre ikke akkurat lager noen musikalsk revolusjon med denne «andrerunden». Og det synes åpenbart at en pianist som Esbjörn Svensson og hans e.s.p. har hatt en viss betydning for utviklingen hos de tre musikerne. Mens de i de frie improvisasjonene tar fram mer av personligheten dem imellom, og skaper en musikk som skiller seg fra det meste av det andre. Men også i de skrevne låtene skjener de litt ut mot den friere improvisasjonen innimellom.

Dette er en innspilling man skal sette av en halvtime på å lytte til. For det er, i stor grad, original musikk de lager, og gjennomgående beviser de at de er dyktige musikere som både spiller med store ører og som er kompetente på hvert sitt instrument.

Jan Granlie

Alice Hernqvist (p), Pelle «Cassius Lambert» Lindsjö (b), Ludvig Samuelsson (s)

Skriv et svar