Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

LUCA PERCIBALLI ORGANIC GESTURES

«Approximately grids with a plan»
AUT RECORDS, 077

Den italienske guitarist og komponist, Luca Perciballi, er med baggrund i klassisk kompositionsmusik, også fascineret af naturen som udtryk for frihed samtidig med at den er indlagt med strukturer som eksempelvis fraktaler, mønstre som opstår spontant og alligevel velorganiserede. Frihed og struktur afspejles i hans 7 kompositioner som er både abstrakt fabulerende og minimalistisk intime.

Perciballis store musikalske forbillede er Lawrence ’Butch’ Morris, hvis særlige direktionsteknik med håndbevægelser sætter musikken sammen af mange og forskellige moduler. Det høres også i Perciballis kompositioner som på de indre linjer konstant skifter retning uden at det føles usammenhængende.

Perciballi bakkes op af et solidt makkerpar, Andrea Grossi, bas, og trommeslageren Andrea Grillini, som udover at have en bred kontaktflade på den hjemmelig scene, også har store erfaringer på den internationale improv scene.

Musikken er uden de store armbevægelser og aggressivitet, men virker alligevel voldsom, fordi den er så uforudsigelig. Det elektroniske element er sammen med de spontane clusters fra guitaren med til at understrege det. En meget fin plade.

Allan Sommer

Luca Perciballi (g, elec), Andrea Grossi (b), Andrea Grillini (dr)

Skriv et svar