Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

LUIZ MURÁ / GUSTAV LUNDBERG

«Mar»
LUNDGREN MUSIK LMCD013

Den svenske gitaristen Gustav Lundgren blir regnet som en av de beste tolkere av den brasilianske musikken i Sverige. Han er født i Stockholm, og startet å spille gitar da han var 12. Han har studert i Stockholm, Bolnäs og Svalöv. Han startet i flere band i Stockholm da han var 16 år, og da han var 10 dro han på sin første utenlandsturné til Spania. Deretter fulgte turneer til Japan, USA, Indonesia, England, Brasil, Frankrike, Syria, Tyrkia og en rekke andre land som medlem i forskjelligfe jazzgrupper.. Han har vært med på mer enn 55 plateinnspillinger som sidemann og mer enn 15 som leder. Han har blant annet jobbet med musikere som Jimmy Rosenberg, Jorge Rossy, The Swedish House Mafia og Anne Sofie von Otter, for å nevne noen.

På «Mar» samarbeider han tett med gitaristen Luiz Murá, som kommer fra Rio de Janeiro, men vokste opp i São Paulo. Han har også reist mye bl.a. i Sverige, hvor han møtte Lundgren. Og sammen er de nå ute med «Mar».

Her har de sammen, eller hver for seg laget 13 låter som alle har klare referanser til Brasil. Det er de to som står i frontsetet, men de alierer seg med forskjellige musikere gjennom hele plata.

Og det er kanskje det som gjør denne innspillingen litt vanskelig å få tak på. De to hovedmusikerne er glitrende gitarister som behersker den brasilianske musikken, og innimellom, særlig i de låtene hvor de er nærmest alene, fungerer det fint, som i den delikate «Marchinna» hvor Murás stemme og nylonstrengede gitar spiller hovedrollen.

Men selv om de to spiller fint gjennom hele plata, blir det litt for slapt til at jeg skal la meg overbegeistre.

Jan Granlie

Luiz Murá (v, g), Gustav Lundgren (g), Sérgio Krakowski (pandeiros), Amoy Ribas (perc), Martin Melendez (c), Aurélien Trigo (vio, stringarr), Agustino Aragno (vio), Desirée Garcia (v), Martin Sjöstedt (p, b), Carl Bagge (Fender Rhodes)

Skriv et svar