Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MAHSA VAHDAT

«Traces Of An Old Vineyard»
KKV FXCD408

Mahsa Vahdat er født i Iran i 1973, og er utdannet vokalist og pianist fra Art University i Teheran i 1999. Siden 1995 har hun turnert i vesten. De senere årene har hun deltatt på flere plater utgitt på norske Kirkelig kulturverksted, bl.a. på «Lullabies from the Axis of Evil» (2002) og Songs from a Persian Garden (2007).

På «Traces Of An Old Vineyard» gjør hun sine egne melodier til dikt av de klassisk, iranske dikterne Khayyam, Hafez og Rumi. Musikerne som har blitt med henne på denne innspillingen er Tord Gustavsen på piano og keyboards, Shervin Mohajer på det persiske strykeinstrumentet kamancheh og Ali Rahimi på perkusjon.

I de senere årene har Kirkelig kulturverksted vært svært aktive i å promotere og utgi musikk fra Midt-Østen. Den politisk spente situasjonen i land som Israel, Palestina, Syria, Jordan, Iran og Irak er politiske prosesser plateselskapets direktør Erik Hillestad er, og har vært opptatt av i mange år. Og det skal han ha ros for. Så blir da spørsmålet om det fungerer å sette en vokalist fra Iran inn i Kulturkirken Jacob i Oslo, bl.a. med en jazzpianist som viktig medspiller.

Og svaret på det er definitivt ja! Hillestad skal ha ros for at han klarer å spore opp musikere som dette, og sette dem inn i en konstellasjon med en pianist som til daglig presenterer, typisk nordisk, lyrisk og neddempet pianomusikk.

Og Vahdat er en dyktig sanger. Hun skriver melodier som, etter hva jeg kan høre, er midt i den iranske sangtradisjonen, og sammen med medmusikantene, og særlig Tord Gustavsen, blir dette en noe nær en perfekt plate for de med sans for det beste innenfor verdensmusikken.
Jan Granlie
Hahsa Vahdat (v), Tord Gustavsen (p, synth, b, elec), Shervin Mohajer (kamansceh, alt kamansceh), Ali Rahimi (perc)

Skriv et svar