Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MARIE LIND

«Christmas Time»
GATEWAY MLB201601

Så er det enda mer jul på gang. Denne gangen med den danske vokalisten Marie Lind, som sammen med gitaristen Michael Vestbo, trommeslageren, perkusjonisten og accordeonisten Eddi Jarl, bassisten Jesper Smalbro, pianisten Mathias Jæger og gitaristen Jacob Worm har bidratt til å gjøre julemåneden enda mer julete.

Alle låtene, med unntak av hennes egen «Born Under a Star», er mer eller mindre kjente låter som kan forbindes med julen og adventstiden.

Vi får låter man forbinder med både Maria Carey og Dean Martin, og alt fremføres på helt ok engelsk.

«Det er mit største juleønske, der nu går i opfyldelse. Jeg elsker simpelthen jul og har hele mit liv drømt om at lave den her udgivelse, der skulle indeholde alle mine yndlings-julesange. Så det har været en julet sommer for mig», sier Lind i presseskrivet.

Hun har tilhold i Aarhus, men kommer fra Fredricia, og dette er hennes fjerde utgivelse, uten at jeg kan si at jeg har festet meg med noen av de foregående.

Hun skal ha for at hun ikke bare gjør låter som vi kjenner godt fra før, selv om vi må gjennom både «Winter Wonderland» og «The Christmas Song» før det ender opp med J.F. Wades «O Come All Ye Faithful». Hennes egen «julelåt», «Born Under a Star» er reinspikka køntri, en musikkstil som jeg har en mistanke om at Lind kjenner mye bedre enn jazzen. Og at musikere innenfor andre stilarter gjør jazzmusikk, er jo et velkjent fenomen, uten at så veldig mange av dem holder de kvalitetsmålene vi ønsker.

Men i følge presseskrivet, så har hun opp gjennom årene sunget både med storband og andre jazzkonstellasjoner, samt musicals og revyer, pluss at hun har undervist i sang og kor i en årrekke, så det er mulig jeg tar feil i min bedømming.

Men det hjelper ikke med all verdens skolering og erfaring. Jeg får en litt «uggen» følelse av å høre denne juleplata. Bandet er det for så vidt ingenting å si på, men når det kreves en del av vokalen, så synes jeg ikke det fungerer, særlig når hun blir tvunget til å bevege seg opp i de høyere registre.

Men gi henne likevel en sjanse. Og er du i København lørdag 10. desember, så gjør hun julekonsert i Nordvestkirken i Rentemestervej 109 klokken 19:30.

Jan Granlie

Marie Lind (v), Michael Vestbo (g), Eddi Jarl (dr, perc, acc), Jesper Smalbro (b), Mathias Jæger (p), Jacob Worm (g)

Skriv et svar