Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MARILENA PARADISI / KIRK LIGHTSEY

«Some Place Called Where»
LOSEN RECORDS LOS 187-2

Vokalisten Marilena Paradisi, har i lang tid eksperimentert med stemmen, og hennes musikk favner bredt, fra fri improvisasjo, via moderne klassikere, til mer standard jazz. Hun har studert jazz, ragas og hindustani musikk i India, og har spilt med den indiske pianisten Louis Banks og hans trio på Bangalore Jazz Festival. I tillegg har hun beveget seg fritt innenfor verdensmusikken og jazzen som den enkleste sak i verden.

Pianisten Kirk Lightsey husker vi spesielt fra tiden i bandet til Dexter Gordon. Han har gjort en rekke innspillinger i eget navn, samtidig som han har gjort plater med blant andre Chet Baker, Kenny Burell, Sonny Fortune, Clifford Jordan, Louis Hayes og duoen Blue Mitchell og Harols Land. På konsertscenen har vi møtt han blant annet sammen med Yusef Lateef, Betty Carter, Pharoah Sanders, Bobby Hutcherson, Sonny Stitt, tidligere nevnte Dexter Gordon og stjernesammensetningen The Leaders.

Nå har de to vært i studio for å gjøre åtte låter for denne platen. Her får vi noen velkjente standarder, som Mal Waldrons «Soul Eyes», Bernstein/Green og Comdens «Some Other Time», Ron Carters «Little Waltz». I tilloeg gjør de Mingus’ «Portrait», Wayne Shorters «Some Place Called Where» og noen flere, og de avslutter med Kirk Lightseys melodi og Paradisis tekst i «Fresh Air». På denne låta spiller også Lightsey fløyte.

Platen er blitt en litt «typisk» duoplate, som så mange vokalister etter hvert har gjort med en pianist. Paradisis stemme føyer seg godt inn sammen med de klassiske jazzsangerne, og innimellom, særlig i «Sopme Other Spring», dukker Sheila Jordan opp i bakhodet.

Hele veien gjennom fungerer samarbeidet mellom de to nærmest perfekt. Lightsey er en glimrende pianist i slike mindre sammenhenger, og selv om han i februar i år fylte 80 år, så har han fremdeles fingrene i fin form.

«Some Place Called Where» er ikke blitt en plate som vil revolusjonere noe som helst. Men har du sans for fin vokal sammen med fint pianospill, så skal du sjekke ut denne innspillingen. Det er ikke hver dag vi får møte to voksne musikanter med så mye levd liv og sjel innabords som disse to.

Jan Granlie

Marilena Paradisi (v), Kirk Loightsey (p, fl)

Skriv et svar