Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MARILYN CRISPELL / GERRY HEMMINGWAY

«Table Of Changes»
INTAKT CD 246

Pianisten Martilyn Crispell og trommeslageren Gerry Hemmingway har spilt sammen I mange år. De har gjort mer enn 100 konserter sammen, og de har vært viktige bestandeler I flere bandkonstellasjoner, bl.a. på 80-tallet med saksofonisten Anthony Braxton. I tillegg har Crispell gjort konserter og plateinnspillinger med bl.a. Irene Schweizer, Tim Berne, Peter Brötzmann & Hamid Drake, Anders Jormin & Raymond Strid, Joseph Jarman, Stefano Maltese, Roscoe Mitchell, Anthony Braxton, Lotte Anker & Marilyn Mazur, Barry Guy og mange fler, pluss en haug med produksjoner i eget navn.

«Table Of Changes» er innspilt live i Arles, Amsterdam, Le Mans og Ulrichsburg. Alle komposisjonene er gjort av de to i fellesskap, unntatt Cole Porters «Ev’rytime We Say Goodbye».

Mesteparten av musikken er fritt improvisert, men ikke uten at de har snakket sammen på forhånd om hvor veien skulle gå. I alle fall er det slik det høres ut.

Marilyn Crispell er en framifrå pianist, som kjenner pianoet ut og inn, og kan gjøre nesten hva hun vil med det. Hemmingway spiller i tillegg til trommer og perkusjon, også vibrafon innimellom, og i de partiene synes jeg dette blir vel svevende.

I det hele tatt synes jeg det er litt for mye «svevestøv» over denne innspillingen. Jeg tror de to musikerne hadde tjent på å planlagt enda bedre på forhånd. Det blir litt for lite å holde seg til, og litt for lite å «henge hatten på».

Konsertene denne innspillingen er tatt fra, var sikkert hyggelige opplevelser for den som var tilstede. Men for oss som sitter hjemme og skal få et forhold til musikken, blir det rett og slett for stillestående. Dessverre.

Jan Granlie

Marilyn Crispell (p), Gerry Hemingway (dr, perc, vib)

Skriv et svar