Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MARIT SANDVIK / MAURIZIO PICCHIÓ

«Travel»
ALFA MUSIC AFMCD 180

Tromsøvokalisten Marit Sandvik har vært på sydentur. Turen gikk til Roma, hvor hun ikke tilbragte dagene foran Coluseum, opp og ned Spansketrappen, eller brukte dagene på idylliske uterestauranter i Trastvere. Nei, hun var i platestudio med en gjeng italienske musikere, og ut av besøket er platen «Travel» kommet.

Med seg til Roma hadde hun en bunke låter, som hun enten hadde skrevet selv, eller gjort sammen med andre, blant andre Jørn Øien og Tom Harrell. I tillegg gjorde hun en låt i samarbeid med trommeslageren Maurizio Picchió. Men i hovedsak dreier det seg om låter hun selv står som hovedansvarlig for.
Det starter med hennes egen «Going back, going forth», som gir et godt bilde på hva som vil følge. En fin låt i medium tempo hvor vi får høre hele koblet av italienske musikere sammen med Sandvik.

Den går over i Jørn Øiens ballade «Be my song», hvor vi får en fin trompetsolo av Fabizio Bosso og nydelig pianospill av Eivind Valnes, som hun hadde med seg fra Nord-Norge.

Og slik fortsetter det. Fine låter hvor stemme og særlig trompet ligger i front. Sandviks stemme passer fint til denne musikken, selv om jeg av og til synes den blir litt for skarp.

Sandvik synger i et landskap hvor vi fra før blant annet finner Sheila Jordan. Og hennes måte å synge på kan også på mange måter minne om Jordan. Hennes intonasjon er klar og fint, og når hun «scatter» gjøres det på en helt ok måte.

I det hele er dette blitt en fin plate med streit bebop-vokal og dyktige italienske musikere som høres ut som de trives i Sandviks selskap.

Å kombinere musikere fra Tromsø med musikere fra Italia, kan by på problemer. Her er det mye som tilsier en og annen kulturkollisjon, særlig når det gjelder temperament. Men på «Travel» høres det ut som stemmen fr Tromsø har klart å temme de fyrrige italienere, slik at de tar ut det latinske i musikken. For det musikalske er hele veien sprelsk og vitalt, og det er aldri noe å utsette på laget av musikere.

«Travel» er blitt ei plate Sandvik (og Picchió) kan være stolte av. Det høres ut som det har vært godt for Sandvik å få litt varme på kroppen, og om det vanket en god flaske rødt innimnellom, så har det ikke hatt annet enn positiv innflytelse på resultatet.

Jan Granlie

Marit Sandvik (v), Maurizio Picchió (dr), Fabrizio Bosso (tp), Maurizio Glammarco (ts, ss), Eivind Valnes (p), Rafaello Pareti (b), BIM String Quartet

Skriv et svar