Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MEDBØE / ERIKSEN / HALLE

«The Space Between»
LOSEN LOS 151-2

Duoen Espen Eriksen og Gunnar Halle kjenner vi fra et par prosjekter som gjerne har kommet rett før jul, og som har gitt oss et par plater med alternativ julemusikk, gjort for piano og trompet. Dette førte selvsagt til flere julekonserter, noe som jeg har inntrykk av at flere norske artister overlever på nå om dagen, da det stadig blir fler og fler dyktige musikere som slåss om stadig færre spillejobber.

Og med «The Space Between», så burde det ligge an til en rekke konserter i kirker og forsamlingshus over det ganske Norge. Og ikke bare der, men også i de andre Nordiske landene, bør denne trioen slippe til. Kanskje kan det også åpne seg opp for en turné eller to i gitarist Haftor Medbøes hjemland, Skottland, også.

Han bor for tiden i Edinburgh, byen som en fra Glasgow engang fortalte at var en hyggelig by, hvis du hadde med deg en god bok. Her har han etablert seg som en av byens ledende jazzmusikere, og han spiller jevnlig både med egen gruppe, duo med vokalisten Anneke Kampman og duo med klarinettisten Pete Furniss.

Espen Eriksen vil mange kjenne fra hans egen trio, som farter verden rundt med sin musikk og sine plater på Rune Gramofon, mens Gunnar Halle de senere årene har etablert seg som en av Skandinavias beste trompetere. Han har studert ved Rytmisk Konservatorium i København, og spiller jevnlig med Pierre Dørge’s New Jungle Orchestra, og i en rekke andre prosjekter både i Danmark og hjemme i Norge.

All musikken på «The Space Between» er gjort av Medbøe, selv om han ikke stikker seg fram for å vise at dette er hans plate. Det blir i hovedsak Eriksen og Halle som fører an, men med Medbøe som en god «bisitter».

Jeg føler på mange måter at med å få med Medbøe i duoen Eriksen/Halle, så har man funnet sin endelige form. Hør bare på den nydelige «Bell Rock», min favoritt på plata, som skiller seg litt ut med morsomt pianospill og en snedig melodi, hvor Gunnar Halle beveger seg nesten faretruende nær Arve Henriksen i sin spillestil.

Dette er blitt en stillegående, lyrisk og vakker innspilling, fra tre musikere som bør gjøre den trioen til et permanent band.

Jan Granlie

Haftor Medbøe (g), Espen Eriksen (p, harm), Gunnar Halle (tp, v)

Skriv et svar