Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MIA DYBERG TRIO

«Ticket!»
CLEAN FEED CF487CD

Mia Dyberg er en ung, dansk altsaksofonist, som de senere årene har vært bosatt i Berlin, men som, heldigvis, fra tid til annen også dukker opp på «Mandagsklubben» på 5e i København, blant annet sammen med vokalisten Kamilla Kovacs (fra vokalensemblet IKI).

På sin debut på Clean Feed, har hun alliert seg med den danske bassisten Asger Thomsen og den norske trommeslageren Dag Magnus Narvesen, (som også er bosatt i Berlin), og på «Ticket!» får vi hele 14 låter gjort av de tre musikerne, enten hver for seg, eller i fellesskap.

Og det starter som forventet, med Dybergs litt rå altsaksofon, sammen med Thomsens bass. Og derfra og ut er det en svært variert plate vi får servert, ikke minst på grunn av at de tre varierer mye i intensitet og tempi.

Åpningssporet «Ticket!», minner om mange av de pågående, skandinaviske banda man hører nå om dagen, med en tøft komp som med spennende groove legger bakgrunnen for Dybergs relativt frie spill. Gjerne med lange toner som er råere enn det meste. I andresporet, Thomsens «Party Ist Vorbei», tar de det helt ned. Thomsens bass gjør grovarbeidet, i alle fall i starten, sammen med Dybergs litt melankolske altsaksofon som holder seg mest til de lange tonene. Narvesen kommer smygende inn, og låten løfter seg til en nydelig jazzballade. I coverteksten anbefaler bassisten Greg Cohen at musikken best kan nytes sammen med en god Cote de Rhone, noe jeg er helt enig i.

De fortsetter med Dybergs «Will’s Swing», som også domineres av Dybergs litt lange toner og Thomsens bass, før Narvesen kommer og røsker opp i det hele med energisk trommespill.

Og slik fortsetter det. Vi får noen up-tempo-låter som kan minne litt om Henry Threadgills AIR-trio, mens andre ting er helt nedpå og i den mye mer frilynte delen av jazzskalaen. Men hele tiden låter det fint. Mia Dyberg er en original altsaksofonist, som har gode ideer både i det kompositoriske og i improvisasjonene. Thomsen har en nydelig «stemme» i bassen, og Narvesen utfyller de to på en eminent måte.

En trio man skal følge videre!

Jan Granlie

Mia Dyberg (as), Asger Thomsen (b), Dag Magnus Narvesen (dr)

Skriv et svar