Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BLICHER / HEMMER / GADD

«Blicher Hemmer Gadd»
Gateway 2014

Nogle musikere er bedre end andre til at få ting til at ske. Saxofonisten Michael Blicher er en af de bedre. Han er uhyre aktiv i flere grupper – bl.a. Astro Buddha Agogo, The KutiMangoes og Radiostars. Og ind i mellem finder han tid til egne projekter. Såsom en fjorten dages turné Norden rundt med trommeslagerlegenden Steve Gadd og Hammond organisten Dan Hemmer tidligere i år.

Lige netop konstellationen sax/B3/trommer er der, hvor fårene bliver skilt fra bukkene, hvor musikernes sande format får lov at stå frem. Som en af de udvalgte gæster ved koncerten i Vanløse(!) kan jeg skrive under på, at lortet swingede – som vi sagde i gamle dage. Og det gør det såmænd også på denne cd med trioen med tracks fra turnéen.

Men der mangler sgu noget… Ikke fra Gadd; han spiller med den tyngde og den overlegne feeling, som er kendetegnende for ham. Det, der savnes, er ganske enkelt noget vildskab og frygtløshed hos de to danskere. Jeg sidder hele tiden og håber, at en af dem spiller lidt forkert, skævt eller modigt og udfordrer de to andre, men det sker desværre ikke.

Og når så trommerne er mikset meget (alt for!) lavt i lydbilledet og når B3’eren ind i mellem bringer mindelser om Ole Erling frem – ja, så bliver konstellation sax/B3/trommer altså hurtigt en smule kedelig. Og det er ærlig talt skuffende, når man nu har Steve Gadd med på holdet. Men tre stjerner for initiativet.

Niels Christensen

Michael Blicher (ts, as, fl), Dan Hemmer (org), Steve Gadd (dr)

Skriv et svar