Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MIKKEL MARK TRIO

«Touching»
ILK 248CD

Den nesten hemmelige danske pianist Mikkel Mark udgiver utgir like godt to CDer samtidig, mens han først er i gang, «Touching», som vi skal ta for oss her, og «Healing», som vi kommer tilbake til ved en senere anledning.

Gjennom 20 år har Mark utviklet sitt helt personlige pianospill, og sammen med to av Danmarks beste jazzmusikere, bassisten Anders «AC» Christensen og trommeslageren Kresten Osgood.

Musikken består av et godt utvalg standarder med Jerome Kerns «In Love In Vain» som åpning og med Johan Sebastian Bach’s «Memande» fra «French suite no.3» som avslutning. Mellom de to får vi flere strålende versjoner, bl.a. av Kerns «I’m Old Fashioned», som et høydepunkt.

Marks pianospill er avslappet, tilbakelent og ytterst lyrisk. Han minner om flere av pianistene fra besynnelsen av 60-tallet, og er en slags blanding av Thelonious Monk og Bill Evans, med mest vekt på Evans.

Christensen og Osgood er de perfekte samarbeidspartnere for en innspilling som dette, og lydbildet låter veldig tidlig 60-tall.

I det hele tatt er «Touching» blitt en perle av en standardlåt-plate, med tre musikere som koser seg glugg i hjel under dette liveopptaket. Og jeg gleder meg til å dykke ned i trioens andre innspilling «Healing».

Jan Granlie

Mikkel Mark (p), Anders «AC» Christensen (b), Kresten Osgood (dr)

Skriv et svar