Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MIROSLAV VITOUS

«Ziljabu Nights – Live at Theater Gütersloh»
INTUITION INTCHR 71320

Den tsjekkiske bassisten Miroslav Vitous, begynner å bli en velvoksen mann. Han har i mange år vært å finne i ECMs katalog, med en rekke spennende plater. På CVen hans finner vi både Weather Report, Roy Ayers, Chick Corea, Larry Coyell, Jack deJohnette, Jan Garbarek, Stan Getz, Herbie Mann og Terje Rypdal, så mye av den nyere, europeiske jazzhistorien er knyttet tett opp til den gode bassisten.

Nå har det tyske jazzmagasinet JazzThing, i samarbeid med plateselskapet Intuition, sin serie «European Jazz Legends», gitt ut en serie liveplater med relativt nye bandsammensetninger med flere av våre europeiske jazzhelter. Tidligere har vi blant annet anmeldt Arild Andersens plate «The Rose Window – Live at Theater Gütersloh», med pianisten Helge Lien og trommeslageren Gard Nilssen i denne serien.

På «Ziljabu Nights – Live At Theater Gütersloh», får vi høre Vitous i stort sett egne komposisjoner, pluss Victor Youngs «Stella By Starlight» med variasjoner og basskollega Scott LaFaros «Gloria’s Step», også med variasjoner.
Han spiller sammen med tenorsaksofonisten Gary Campell, saksofonisten Robert Bonisolo, keyboardisten Aydin Esen og trommeslageren Roberto Gatto, og gjennomgående er det den til tider elendige lyden på opptaket vi henger oss mest opp i, særlig på hovedpersonens bass. Dette skulle det være mulig å unngå i 2016! Og på Arild Andersens trioplate er lyden mer enn akseptabel!

Musikken spinner fra noen litt Weather Report-aktige låter, med effektbokser på bassen til noen helt ok versjoner av et par standarder, men jeg kan ikke si at musikken fenger meg noe særlig på denne platen. Riktignok synes jeg Vitous viser fram noen godbiter fra tidligere tider i spillet, men på grunn av den dårlige lyden, så blir det meste litt grøtete. Sorry!

Jan Granlie

Miroslav Vitous (b), Gary Campell (ts), Robert Bonisolo (ts, ss), Aydin Esen (keys), Roberto Gatto (dr)

Skriv et svar