Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

NEW RUMOURS AND OTHER NOISES

«The Moonlight Nightcall»
CASCO RECORDS 003

Så er det noe av det frieste av improvisert musikk som er å oppdrive fra Nederland som ligger i spilleren. Saksofonisten og klarinettisten Ada Rave, pianisten Nicolas Chientaroli og bassisten Raoul van der Weide, er tre musikere som man skal være mer enn godt bevandret uti den nederlandske frijazzen for å ha full oversikt over.

Den som er mest kjent av de tre er nok bassisten (og billedkunstneren) van der Weide. De to andre kommer opprinnelig fra Argentina, men flyttet til Amsterdam for noen få år siden, for siden å bli en del av det blomstrende frijazzmiljøet i byen og landet.

Van der Weide er i tillegg en aktiv konsertarrangør, og lager fra tid til annen konsertprosjekter både på Bimhuis og på Room 100.

På «Moonlight Nightcall» får vi åtte fritt improviserte strekk, hvor vi spesielt leghger merke til Ada Raves fine altsaksofonspill. Men det er tydelig at det er van der Weide som er hovedmannen i trioen. Han styrer det hele med gjennomgående fint bass-spill, mens pianist Chientaroli krydrer det hele med fint spill. I tillegg opptrer alle tre med morsomme vokalbidrag som er med på å gjøre musikken end amer spennende.

Innimellom kan dette høres ut som noe Cecil Taylor kunne ha gjort med Jimmy Lyans og Buell Niedlinger, men selv de opererer i det landskapet, så er det allikevel særpreg og originalitet over det vi får servert.

Men dette er musikk man skal høre i levende live, og jeg er sikker på at de som hadde funnet veien til den flotte klubben Bimhuis i Amsterdam den 20. januar i fjor, fikk en fin opplevelse av denne trioen.

Jan Granlie

Ada Rave (as, ts, cl, prep, v), Nicolas Chientaroli (p, prep, v), Raoul van der Weide (b, perc, obj, v)

 

Skriv et svar