Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

NEZELHORNS IN AN ELEPHANT STRING

«Nezelhorns in an Elephant String»
ÅDDBÅPP ABPFG1302

Bandet med det originale navnet Nezelhorns in an Elephant String, kommer fra København og Malmø, og blir ledet av den danske saksofonisten Nana Pi Aabo Larsen. Ellers består bandet av trombonisten Petter Hängsel, saksofonisten Daniel Hanson, bassisten Simon Petersson og trommeslageren Kristoffer Rostedt.

Før jeg satte på denne platen, var jeg overbevist om at jeg kom til å få høre en samling frie strekk, hvor galskap var en viktig ingrediens, men der tok jeg kraftig feil. Her er musikken i store trekk overraskende streit og gjennomarrangert, og mye av musikken er vel tilrettelagt for trombonist Hängsel, som i de fleste strekkene spiller en hovedrolle.

Nina Pi Aabo Larsen lager interessante låter, hvor hun gir stor frihet til de andre musikerne. Arrangementene fungerer veldig bra, særlig fordi man kombinerer instrumentene på en original måte. Som for eksempel trombonesolo med bass og bassklarinett i bakgrunnen. Det gir platen et originalt uttrykk, og når man har en såpass dyktig trombonist som Hängsel med i bandet, så blir det interessant.

Åpningssporet, «3» kan høres ut som en parafrase over Lennon/McCartneys «Michelle», mens resten i hovedsak er fabuleringer rundt et ganske enkelt skjema. Men musikerne jobber tett hele veien, og det er ikke mye som overlates til tilfeldighetene. Men noen utskeielser får vi, og det er i disse strekkene jeg synes det fungerer best. Og variasjonen mellom det litt streite, de frie løpene og det originale og litt tilbakeskuende lydbildet (som på tredjesporet «Tranquilizer») gjør platen spennende og variert. Her legger vi også merke til flott altsaksofonspill av Daniel Hanson.

Hele veien låter dette spennende og nytt. Platen er innspilt live i Malmö i slutten av september i 2012, og selv om det er en stund siden, så vet jeg at bandet fremdeles holder det gående. De skal gjøre en kort turné i Berlin i mars, samt konsert på Blågaardsapotek i København i april. Da tror jeg sannelig at jeg skal møte opp! For dette er et band jeg er overbevist om at har utviklet seg mye siden denne innspillingen i 2012. En fin overraskelse i starten på det nye året!

Jan Granlie

Nana Pi Aabo Larsen (ts), Petter Hängsel (tb), Daniel Hanson (as, bcl), Simon Petersson (b), Kristoffer Rostedt (dr)

Skriv et svar