Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

NICLAS KNUDSEN

«et le Funk Mystique»
EGEN UTGIVELSE

De fleste kjenner kanskje den danske gitaristen Niclas Knudsen best fra hans medvirkning i trioen Ibrahim Electric sammen med organisten Jeppe Tuxen og trommeslageren Stefan Pasborg. Men Knudsen har flere jern i ilden. Han har utgitt flere plater i eget navn, og første gang vi hørte han i et av hans egne prosjekter var under Copenhagen Jazz Festival for mange år siden, da han spilte i Christianis Børneteater med bandet Radio Timbuktu. Han samarbeider og har samarbeidet med bandet Fra de varme landet (med utgangspunkt i musikerne i Ibrahim Electric, i Kalaha, i bandet When Granny Sleeps, med trommeslageren Anders Mogensen, med Ok Nok Congo, saksofonisten Hans Ulrik, pianisten Jacob Christoffersen, Kyoto, Radiostar, bassisten Jesper Lundgaard og saksofonisten Christina Dahl.

På sin nye innspilling møter vi han sammen med bassisten Fredrik Damsgaard og trommeslageren Mads Andersen, og vi får 11 låter som på en fin måte viser Knudsens gitarferdigheter og musikalske ideer. Det blir mye som kan minne om Ibrahim Electric, riktignok uten Tuxens orgelspill, men med et trommespill som ikke ligger veldig langt unna det vi er blitt vant til å få servert fra Stefan Pasborg.

Musikken inneholder mye funkrelatert, noe som gjør sammenligningen med Ibrahim Electric enda enklere. Men der hvor Ibrahim Electric tar musikken enda mer ut i «partylandskapet», tar Knudsen det innimellom litt ned og vi får være med på en musikalsk reise som passer i lyse sommerkvelder, hvor det også inngår «tråkking av trinn» på menyen.

Jeg hadde vel egentlig håpet at vi skulle få mer av det vi fikk fra bandet Radio Timbuktu, jhvor Knudsens vest-afrikanske gitarspill var fremtredende. Men i stedet får vi mye funk, akkurat passe doser blues, litt reggaeog tre musikere som fungerer strålende sammen. Og de to musikerne Knudsen omgir seg med her, fungerer perfekt i den musikken han denne gangen har hatt lyst til å servere oss.

En hyggelig plate fra en seriøs, dansk musiker, som kjenner sin gitar ut og inn og som alltid omgir seg med de rette medmusikantene. Og hele veien er Knudsens særpregede tone i gitaren fremtredende.

Jan Granlie

Niclas Knudsen (g, b, keys), Fredrik Damsgaard (b), Mads Andersen (dr)

Skriv et svar