Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

NIKLAS KNUDSEN

«Radio Timbuktu»
GATEWAY MYNOTE-003

Gitarist Niclas knudsen kjenner man best fra powertrioen Ibrahim Electrics mange utspill de senere årene. Men i lang tid har han hatt flere andre prosjekter gående, bl.a. det originale Radio Timbuktu, som vi møter på denne innspillingen.

Jeg hørte bandet første gang på Christiania Børneteater under Copenhagen Jazzfestival for flere år siden, og ble fascinert av den Vest-Afrikanske stemningen bandet skapte (eller kanskje det var den søte odøren i lokalet som var årsaken).

For å gjøre bandet til noe annet enn et soloprosjekt, har han fått med fire av sine favoritter, og laget et brassensemble, som faller godt inn i den Vest-Afrikanske tradisjon. Tubaisten Jacob Munck Mortensen spiller hele veien helt troverdig. Mads Andersens trommespill ligger kanskje mer i retning New Orleans enn Vest-Afrika. Det samme kan sies om trompetisten Lars Vissing og trombonisten Mads Hyhne.

Det typisk Vest-Afrikanske høres best i den måten Knudsen selv fører an og spiller gitar på i noen av komposisjonene, og det er her jeg synes musikken blir mest interessant – i tillegg til et spor som beveger seg i grenselandet Lousianna og India. Riktignok blir det mye New Orleans, men Knudsens fraseringer er ofte som tatt ut fra et støvete band i ørkenlandskapet.

Men han har også full kontroll med musikken fra Lousianna-deltaet. I motsetning til mye annet vi får servert fra det nevnte området, så er dette mer åpent og lekent. Man hører at musikerne har det hyggelig i studio, og at det er en gjeng som kjenner Louisianna- og den Vest-Afrikanske musikken godt.

En litt rufset variant av New Orleans-musikken, kombinert med Knudsens bluesfraser som er hentet både fra Louisianna og Timbuktu.

Jan Granlie

Niclas Knudsen (g). Jakob Munch Mortensen (tuba, pølsehorn), Mads Andersen (dr), Lars Vissing (tp), Mads Hyhne (tb)

Skriv et svar