Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

NOAH GARABEDIAN

«Consider The Stars Beneath Us»
OUTSIDE IN MUSIC, OIM2227

Bassisten, komponisten og læreren Noah Garabedian har en BA i etnomusikkologi fra University of California i Los Angeles, og en mastergrad i musikkframføring fra New York University. Han har mottatt en rekke priser for sitt spill, og han har vært å høre med musikere som Ravi Coltrane, Jeff «Tain» Watts, Andy Milne, Kris Davis, Ralph Alessi, Nir Felder og Julian Pollack. Han har representert det amerikanske utenriksdepartementet på to separate turneer som musikalsk ambassadør hvor han gjorde konserter, underviste i workshops om musikk og samarbeidet med lokale musikere. Han har gjort plater i eget navn, pluss sammen med Julian Pollack Trio, Ember, Tomoko Omura Quintet, Kenny Warren Quartet, Silver City Bound og andre, og på sin nye utgivelse hører vi han sammen med saksofonisten Dayna Stephens, pianisten Carmen Staaf, trommeslageren Jimmy Macbride og Samuel Adams på effekter, programmering og diverse.

Vi får servert sju komposisjoner, hvor seks er gjort av Garabedian, mens den siste er gjort av Samuel Adams, og innspillingen er gjort i Samurai Hotel Recording Studio.

Og fra start er dette behagelig kvartettmusikk, hvor musikerne viser at de trives i et moderne landskap, men med alle beina godt plassert i tradisjonen. I åpningssporet, «RR», får vi en fin bass-solo av kapellmesteren, som viser at vi har med en fagperson å gjøre. Og det er han som styrer musikken gjennom alle sporene. Men ved siden av han er saksofonist Dayna Stephens en viktig stemme i bandet. Han har ved siden av dette prosjektet, sitt eget band, pluss at han har spilt mye med Kenny Barron, Ambrose Akinmusire, Julian Lage, Eric Harland og Gerald Clayton, og får virkelig vist seg fram her.

I andrelåta, «Expectation. Regret», får vi en litt annen stemning i starten, hvor Stephens tar lederrollen, og leverer fint spill, mens de i Adams komposisjon «Pendulum For NG», beveger seg inn i et litt mer ekspressivt landskap. Og slik fortsetter det med variert og fin jazz i et landskap som veksler mellom tradisjonene fra 60- og 70-tallet og mer moderne tilganger. Og hele veien er det Garabedian og Stephens som er de toneangivende. Men vi merker oss også fint og variert pianospill fra Carmen Staff, og tidvis, relativt rocka trommespill fra Macbride.

Dette er blitt en fin plate hvor vi møter ytterst dyktige musikere som tydeligvis har det helt ok med hverandre i studio, og som kommer ut med et mer enn holdbart resultat, som også har litt japansk inspirert, eller i alle fall asiatisk innslag, som i den fine «Salt Point», platas mest spennende spor etter min mening.

Jan Granlie

Noah Garabedian (b), Dayna Stephens (ts, ss), Carmen Staaf (p), Jimmy Macbride (dr), Samuel Adams (eff, prog, add.rec)

Skriv et svar