Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

NORDIC CIRCLES

«Winter Rainbow»
AMP MUSIC & RECORDS

Plateselskapet AMP, Anders Thorén, har startet et prosjekt, hvor de setter sammen musikere i nye konstellasjoner, plasserer de i studio og ser hva som kommer ut av det.

Det første prosjektet som de har kalt kalt «Winter Rainbow», består av to norske, to svenske og en norsk/svensk (Thorén bor i Oslo). Besetningen er Anders Thorén på trommer, trompeteren Tor Johansen, pianisten Helge Lien, gitaristen Per Orvang og bassisten Anders Ljungberg.

Komposisjonene er jevnt fordelt mellom musikerne, og i stil og stemning er de i slekt. Thorén har tydeligvis ikke bare valgt musikere han liker, men også musikere han hadde en mistanke om at ville passe sammen musikalsk.

Alle musikerne bidrar på en fin måte, spesielt liker jeg Johansens trompetspill, som har mye Kenny Wheeler i seg. Helge Liens pianospill er alltid like lyrisk og kreativt, mens Ljungbergs bass-spill også er en fryd for øret. Gitarspillet til Orvang ligger i et slags Pat Metheny-landskap, uten at det blir noe plagiat, og Thorén ligger bak med full kontroll over hva de andre holder på med.

Musikken er ikke på noen måte nyskapende, men er resultat av et hyggelig treff i Rainbow Studio under kyndig ledelse av Jan Erik Kongshaug.

Favorittlåt: Tore Johansens ballade «Dreaming».

Jan Granlie

Helge Lien (p), Tore Johansen (tp), Per Orvang (g), Anders Ljungberg (b), Anders Thorén (dr)

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.