Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

NØRSTEBØ / STRID / DE HENEY

«Oslo Wien»
VOFANGOOL VAFCD014

Når man setter de tre frittgående musikerne Henrik Munkeby Nørstebø (tb), Raymond Strid (dr) og Nina de Heney (b) sammen i en trio, så vet man omtrent hva man får. Man vet også svært godt hva man ikke får. Her er det ikke snakk om standardlåter som «Love for Sale» eller andre låter man kan nynne til. Nei, når disse tre befinner seg på samme scene, blir det fritt improvisert musikk av beste merke.

Nørstebø er eneste nordmann i selskapet. Han kjenner vi best fra bl.a. Lama Trio og flere soloprosjekter, mens Raymond Strid er svenskenes ubestridte mester innenfor fri improvisasjon på trommer. Nina de Heney har de senere årene befestet sin posisjon som en av de tøffeste damene i den svenske frijazzklubben. Og sammen er de tre dynamitt!

To CDer, den ene tatt opp i Oslo den 30. mars i fjor, mens den andre er tatt opp i Wien dagen før.

Hele veien er det tre likeverdige stemmer vi får høre på disse to skjæringene. Nørstebø er hele tiden i frontlinjen, men uten at han er noen hovedsolist. Alle tre bidrar til å gjøre disse to platene til en stor opplevelse. Nørstebø utnytter trombonens toneleie på en fremragende måte, Strid er der han skal være, med lydhørt spill og interessante solobidrag, mens de Heney er bautaen som holder det hele sammen. Når hun tar fram buen og kjæler med bassen er det en fryd for øret. Etter å ha fulgt henne en stund, synes jeg hun bare blir bedre og bedre, og avstanden til «sjefen sjøl», Joëlle Léandre, blir bare mindre og mindre.

Dette er blitt en nydelig og svært interessant innspilling innenfor den frittgående delen av den moderne jazzen. Ikke noe du setter på som bakgrunn for husvasken kanskje, men for konsentrert lytting på litt høyt volum passer de to platene perfekt.

Jan Granlie

Henrik Munkeby Nørstebø (tb), Raymond Strid (dr), Nina de Heney (b)

Skriv et svar