Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

OLA PAULSON

«Return, serene Skoarkki»
KONVJ RECORDS KOR004

Saksofonisten Ola Paulson er et helt ubeskrevet blad for undertegnede. Men han driver sitt Konvoj Records, samtidig som han leder Konvoj Ensemble, som gjorde innspillingen «Colors of:» med bl.a. Evan Parker og Sten Sandell i 2014.

Men på «Return, serene Skoarkki» kommer han med sin første soloinnspilling.

En mann, noen saksofoner, mikrofoner og litt elektronikk er det som skal til for å gi oss 11 betraktninger rundt naturen i området rundt Sarek nasjonalpark i vestre delen av Jokkmokk kommune i Lappland.

Det å gå i studio alene med et instrument er en skummel affære. Men det er tydelig at Ola Paulson er vant til å ferdes i slike miljøer. Han er komponist, improvisator og lydkunstner, og særlig hans improvisasjonskunster synes jeg kommer godt fram i denne innspillingen.

Han kaller kunsten sin for konvojart, en helt grei beskrivelse på den musikken vi får servert her. Alt er skapt der og da, og jeg har en misstanke om at han har beveget seg mye ute i fjellheimen før han gikk i studio.

Paulson er en bra saksofonist med mange gode ideer, og man blir raskt fascinert av den frie tilnærmingen han har til instrumentet og det å improvisere.

Alle låtene er relativt korte, og det blir aldri langtekkelig eller gjentagende. Det har rett og slett blitt en interessant innspilling med solo saksofoner i et ytterst frittgående landskap med mye luft.

Jan Granlie

Ola Paulson (s)

Skriv et svar