Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

OMWI

«Tourner»
MACAW RECORDINGS

OMWI er i utgangspunktet en duo fra København, som består av Bashir Billow og Jokob Miang, som begge er rappere. Bandnavnet kommer fra de to navnene BillOW og MIangI, og i 2012 utga Billow singelen «Mental Picture» i eget navn, som fikk god omtale blant annet på den danske musikblogger.dk. På denne platen var også Jakob Miang med på gitar, og det var herfra de to, bokstavelig talt, fant tonen. I 2017 kom Billow med nok en singel, «Du Har Aldrig Savnet Nogen», og når er debuten for de to i samspill (og sang) på plass.

De har fått med et knippe venner på platen, som er med på å gjøre den til noe mer enn kun ett rap-album. Og med deres svært tilbakelente holdning til det de holder på med, gjør at dette er blitt en overraskende fin plate.

Jeg må innrømme at det ikke er så altfor mange rap-album i min samling. Jeg har aldri helt fått taket på denne musikkformen, som er en blanding av «resitasjon» og rytmer. Men denne platen har såpass mye jazz i seg, at jeg synes den er ytterst behagelig å lytte til.

De to vokalistene har svært forskjellige stemmer, den ene relativt lys, mens den andre befinner seg mer i de dypere «luftlagene». Dette gir en god kontrast og balanse jeg godt kan like. Oh medmusikantene gjør også en god jobb i sammenhengen, og er med på å gjøre platen til noe helt annet enn den «gangster-rappen» man i en periode har blitt tutet ørene fulle av i «public media».

Vi får seks låter, hvor jeg synes de musikalske arrangementene fungerer utmerket. Og spesielt synes jeg det fungerer fint med Magnus Aannestad Oseths trompet i tredjesporet «Where You Wanna Be», som er en låt som løfter bandet litt opp fra godstolen og over i dansemodus. Men ikke så lenge. Det blir egentlig med introen, for når vokalen kommer inn, er man like coole som på de andre sporene.

Dette er blitt en utmerket plate å lytte til mens vinden uler rundt hushjørnene, og det mest fornuftige er å holde seg innendørs. Musikken er ultracool og behagelig, og den roper egentlig bare etter et godt glass rødt, mens lyttingen foregår. Ett godt stykke fra den jazzen vi vanligvis anmelder, men mer enn spennende nok til å bli omtalt på salt peanuts*.

Jan Granlie

Bashir Billow (v, div), Jakob Miang (v, div), Anders Hellborn (b), Mads Østergaard (keys), Mathias Miang (dr) , André Vidas Olsen (würlitzer), Kristian Paulsen (bells, congas), Rune Harder Olesen (batá dr), Magnus Aannestad Oseth (tp, p), Selma Brahimi (la siréne), Simon Krindel (org), Bettina Marie Mirai Ezaki (vio)

Skriv et svar