Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

OSCAR ALVAREZ RIFBJERG

«¡Rompelo!»
GATEWAY

Den danske pianisten Oscar Alvarez Rifbjerg debuterer med denne innspillingen. Han har dedikert platen til sin bestefar, den kjente, danske forfatteren Klaus Rifbjerg, og han kommer fra en flerkulturell bakgrunn med dansk mor og spansk far, noe man lett kan høre på dette albumet.

Han har hele livet vært opptatt av det flerkulturelle, også musikalsk, og på «¡Rompelo!» får vi en klar tilnærming til det latinske, samtidig som han også inkorporerer de nordiske stemningene i musikken.

På platecoveret er det ikke nevnt hvem han har med seg på platen, men vi tar sjansen på at han samarbeider med de samme som han gjorde release-konserten med, på Jazzhus Montmartre den 30. april i år. Og da fant man den spanske vokalisten Gustavo Rey, den danske bassisten Emil Brun og den svenske trommeslageren Johan Kolsut på scenen sammen med pianisten Rifbjerg.

Etter min mening har musikken blitt en smule forvirrende på denne innspillingen. Vi får mye latinsk, inderlig og pågående sang, samtidig som de åpne og litt kjølige nordiske klangene blir en del av det hele.

Men det er ingen tvil om at Rifbjerg er en dyktig pianist. Han har fint anslag, fint ensemblespill og noen fine solier, selv om de fleste ikke overrasker. De blir på mange måter litt for enkle, hvis du forstår hva jeg mener.

Foruten vokalisten Rey, bidrar de to andre kun for å få dette til å bli en enhet. De er absolutt i stand til å gjøre denne musikken, både den latinske og den nordiske, men jeg kunne gjerne ønsket mer involvering, for eksempel med flere solier.

I det hele tatt en litt for kjedelig og forvirrende innspilling til at jeg kommer til å slite den ut i min spiller.

Jan Granlie

Oscar Alvarez Rifbjerg (p), Gustavo Rey (v), Emil Brun (b), Johan Kolsu (dr)

Skriv et svar