Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

PERNILLE MEJER

«Iris»
GATEWAY

Danske Pernille Mejer er en jazz og eksperimentell vokalist som er utdannet i Malmø. Hun har turnert i Danmark, Sverige, Tyskland, Frankrike, USA og Canada, samt arbeidet med DR Big Band som en del av vokalensemblet Touché, som har turnert mye i Europa. Hun er fast vokalist i The Øresund Triplettes, Permafrost og SPINE, og som soloartist debuterte hun i 2012 med platen «Fugleliv», og «Iris» er hennes andre soloinnspilling. Med seg på platen har hun Anna Roemer på gitar, Calle Brickman på piano, Matthias Flemming Petri på bass og Andreas Svendsen på trommer.

Det hele starter like godt med Wayne Shorters «Iris», som har fått dansk tekst (!). Her synes jeg hennes mer eksperimentelle stemmebruk fungerer adskillig bedre enn når hun synger den danske teksten. Men stemmen blir litt for «svak» i sammenhengen, og langt borte fra Shorters kraftfulle saksofon. Det fortsetter med Kirsten og Finn Jørgensens «Sensommervise», som er en fin sang om slutten på sommeren. «Forelsket i København» er skrevet av Bent Fabricius-Bjerre med tekst av Volmer Sørensen, og er sikkert en velkjent sang for våre danske lesere. Også her savner jeg mer «trøkk» i den delen av vokalen hvor teksten fremføres. Bakgrunnsvokalen, som kan minne litt om måten  Bobby McFerrin synger på, er derimot fin.

Deretter får vi «Umoralsk vise» av Lasse Reimer og med tekst av Tove Ditlevsen. Dette er en typisk dansk sommervise, med flott bass-spill av Petri, en av Danmarks unge, svært lovende bassister.

Så er man tilbake til Wayne Shorter. Og man kan lure på om det er noen god idé å synge Wayne Shorter på dansk. Vi får «Månebarn (Ana Maria)», og her synes jeg det fungerer bedre enn i «Iris». Ikke minst på grunn av bandet, som låter fint i denne låta. Deretter følger Shorters «E.S.P.», med tekst av Pernille Mejer. Her starter hun med ordløs vokal som helt i starten nesten kan høres litt ut som Miles Davis’ trompetspill. Og selv om det er dansk tekst, så synes jeg Mejer klarer seg adskillig bedre her.

Så følger flere danske låter. Først Erik Harder og Kai Munks «Den blå anemone», hvor jeg synes Mejer tar i altfor kraftig i deler av vokalen. Det virker som om hun ikke føler seg helt bekvem med toneløpene i melodien, før vi får Vagn Skovlund og Halfdan Rasmussens «Snemand Frost og frøken To», før de runder av med Børge og Arvid Müllers «Glemmer du». Her er teksten gjort av Kai Normann-Andersen.

Musikalsk er dette blitt en helt ok innspilling. Musikerne bidrar med mye fint spill under Mejers litt anstrengte vokal i de partiene hun må «ta i», mens det kan låte litt «slapt» i enkelte andre passasjer.

Jan Granlie

Pernille Mejer (v), Anna Roemer (g), Calle Brickman (p), Matthias Flemming Petri (b), Andreas Svendsen (dr)

 

Pernille Mejer – Iris – Nyt album! (promotion video)

Et lille glimt fra studiet – Jeg glæder mig!Tak Anna Roemer, Calle Brickman, Matthias Flemming Petri, Andreas Svendsen og Jonathan Bremer.Tak for hjælp med videoen, Simon Jansfort.

Publisert av Pernille Mejer 6. januar 2017

Skriv et svar