Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

PERPHERAL VISION

«Sheer Tyrannt of Will»
STEP3-005

Perpheral Vision er et band fra Canada, som jeg er relativt sikker på ikke så mange lesere av salt peanuts* har full oversikt over. Men de kommer fra det rike jazzmiljøet i Toronto, og skal man tro presseskrivet, så er de et av de mest kreative jazzensemblene i Canada i dag. Musikerne i denne kvartetten har samarbeidet i mange år, og selv sier de at de er inspirert av musikere fra Wayne Shorter, Booker Little og Charles Mingus til David Binney, Kurt Rosenwinkel og The Bad Plus. De spiller jevnlig ved de fleste av jazzfestivalene i Canada, senest på festivalen i Montreal.

Bandet består av tenorsaksofonisten Trevor Hogg, gitaristen Don Scott, bassisten Michael Herring og trommeslageren Nick Fraser, og musikken er veldig typisk, nyere amerikansk (Canadisk) akustisk jazz.

Når jeg hører musikken, hører jeg snev av Mingus innimellom. De har noen breaks som nesten er hentet rett ut fra Mingus sine komposisjoner, men ellers heller det mer over i Rosenwinkel og Binney og diverse andre nyere, canadiske musikere og band.

Komposisjonene gir meg ikke akkurat «ståpels», bortsett fra i de sekvensene som ligger tett opptil Mingus. Da fungerer dette som et moderne, interessant band. Ellers blir det rett og slett litt for en vanlig dag på jobben.

Alle musikerne er dyktige håndverkere, spesielt synes jeg gitaristen Don Scott har mange interessante innspill, Musikken er tett og fin, noe som tyder på at dette er musikere som kjenner hverandres tanker ut og inn. Men i det store og hele er jeg i tvil om dette blir mitt nye favorittband.

Helt sikkert fine å høre på en lokal klubb i Toronto, men på plate, så langt unna arnestedet, blir det rett og slett litt for «hverdagslig».

Jan Granlie

Trevor Hogg (ts), Don Scott (g), Michael Herring (b), Nick Fraser (dr)

Skriv et svar