Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

PHIL WOODS

«Bird With Strings … And More»
STORYVILLE, 1038531

Altsaksofonisten Phil Woods (1931 – 2015) vvar kanskje den saksofonisten som tok opp arven etter Charlie Parker mest. Han hadde et langt liv som jazzmusiker, og reiste verden rundt med sin musikk, og den 13. juni 2005 var han i Tunhalle i Zürich for å spille med Zürich Chamber Orchestra.

I fem tiår har den Barcelona-baserte produsenten og agenten Jordi Suñol jobbet med å arranggere turneer og konserter med verdensstjernene på jazzscenen. Og det er fra hans rikholdige arkiv det danske plateselskapet Storyville har fått «lankene» på disse opptakene.

Vi får 20 låter, mesteparten fra standard-settlisten, pluss noen egne komposisjoner hvor Woods hyller Parker på sitt vis. Og de starter med «Just Friends» og før de avslutter med «Temptation», har vi fått en rekke beviser på Phil Woods fremragende tolkninger av Parker.

Ved siden av Zürich Chambber Orchestra, som «bladspiller» arrangementene på en fin måte, har Woods med seg pianisten Ben Aronov, bassisten Reggie Johnson og trommeslageren Douglas Sides, som alle gjør en fin jobb med å kompe Woods.

Men det er i første rekke Woods som gjør dette til en fin utgivelse. Og i og med at dette er en liveinnspilling, får vi også Woods forklaringer om Parkers storhet som musiker. All musikken er ikke med kammerorkesteret som smøremyk bakgrunn, for vi får noen fine låter servert på kvartetten i tillegg.

Kun to egne Phil Woods-komposisjoner, «Solitude» og «When We’re Young», men ellers velkjente standarder som vi kjenner fra Parkers mange plater, pluss noen jeg ikke tror Parker kjente. Men gjennomgående er dette en fin plate med Phil Woods i større «sammenheng», som er en av de bedre platene med «streit» jazz og stort strykeorkester jeg kan huske å ha hørt.

Jan Granlie

Phil Woods (as), Ben Aronov (p), Reggie Johnson (b), Douglas Sides (dr), Zürich Chamber Orchestra w/André Bellmont (cond)

Skriv et svar