Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

PIA BODA

«Chasing Pixies»
GATEWAY CD 0915-01

Saksofonisten Pia Boda kommer opprinnelig fra Los Angeles. Hun kom til Danmark da hun var seks år, og har etter det vært bosatt i København. Hun ble introdusert til den brasilianske musikken av sin stefar da hun var 12 år. Hun har studert ved Rytmisk Konservatorium. Der traff hun den italienske gitaristen Marco Spallanzani, og sammen gjorde de innspillingen «Gone For A Walk» i 1997.

Hennes prosjekt «Chasing Pixies» ble startet for noen få år siden, hvor hun selv sier at hun ville utforske den frie og nordiske musikken.

Med seg i prosjektet har hun den japanske pianisten Makiko Hirabayashi (som også har slått seg ned i København), bassisten Erik Olevik og trommeslageren Andreas Fryland.

Sammen gjør de 11 låter, komponert av Boda. Det er lett å høre at hennes intensjon har vært å bli inspirert av den nordiske musikken. For det er det vi her får servert. Musikk som like gjerne kunne vært gjort av fire «nordboere». Noe av musikken kan også minne litt om noe Ralph Towner og Oregon har gjort, særlig i avslutningen på andrelåta «Chasing Pixies».

Boda har en typisk nordisk tone i saksofonene, hun har fin tone i både sopranen og tenoren, og hun komponerer fine låter, som går rett hjem i hjertet på en «nordboer».

Hirabayashi er en glimrende pianist, som, selv om hun opprinnelig kommer fra Japan, har fått den nordiske musikken inn i blodet. Hun spiller teknisk strålende, og hennes ideer er alltid interessante å følge. Og innimellom kommer hun også med noen japanske smakebiter som gjør seg godt.

Overraskelsen på platen er bassisten Erik Olevik, som jeg ikke kjenner til fra før. Men han har en nydelig og fyldig tone i bassen, som passer perfekt til denne musikken. Og bakerst sitter Anders Fryland og har den fulle og hele kontrollen.

Min favoritt er den nydelige «Storytelling», hvor alt er ytterst vennlig innstilt, og det høres nesten ut som en låt til en film av Astrid Lindgren, gjort av Georg Riedel.

I det hele tatt er «Chasing Pixies» blitt en smakfull og vakker plate det virkelig står respekt av. Så er det bare å håpe at man kan få muligheten til å høre kvartetten live også.

Jan Granlie

Pia Boda (ss, ts), Makiko Hirabayashi (p), Erik Olevik (b), Andreas Fryland (dr)

Skriv et svar