Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

PITSIOKOS / SANTOS SILVA / ZETTERBERG

«Child Of Illusion»
CLEAN FEED CF498CD

Nok en plate fra det portugisiske selskapet Clean Feed, som har blitt liggende en lang stund i den store stabelen med dårlig samvittighet i salt-peanuts* lønnkammer. Men ikke lenger enn at platen fremdeles er aktuell å bør anmeldes. For det er en original trioplate vi her får stifte bekjentskap med.

Den portugisiske trompeteren Suasana Santos Silva, kjenner vår følgere gjennom en rekke spennende prosjekter. Det samme kan sies om den svenske bassisten Torbjörn Zetterberg, mens altsaksofonisten Chris Pitsiokos muligens er mer ukjent for oss (i alle fall for meg).

Han er basert i Brooklyn, New York, og har i en peride blitt regnet som en av de mest talentfulle musikerne i det rike miljøet i bydelen. Han har spilt med en rekke av de mer kjente, frittgående musikerne i USA og Japan, etter at han ble invitert av John Zorn til å være ansvarlig for en ukes konserter på hans klubb, The Stone, i 2016. Han har turnert mye i Europa med Otomo Yoshihide, og han har spilt med musikere som Peter Evans, Nate Wooley, Paul Lytton, Tyshawn Sorrey med flere, og i vår har han for første gang gjort en turné i Sør-Amerika.

Vi får fire «strekk» som alle er basert på innfallsmetoden, og er derfor fritt improvisert. Derfor er dette også en plate man skal sette seg ned med i fred og ro, og konsentrere seg om hva som skjer mellom de tre musikerne. For her er kommunikasjonen svært viktig.

Vi vet at Santos Silva og Zetterberg, stort sett, kommuniserer godt i hverdagslivet, men vi var mer spent på når Pitsiokos skulle «blande seg inn» i samtalene og fremme sine syn på problemstillingene som kom opp.

Men jeg synes de løser samtalene og diskusjonene på en fremragende måte. Pitsiokos er en here med klar og fin «stemme» i altsaksofonen, som går fint sammen med Santos Silvas trompet, som stadig utvikler seg mer og mer. De to finner hverandre fort og improviserer sammen som de nesten ikke har gjort annet.

Og bak det hele blander Zetterberg seg inn med tydelig og ytterst klar basslyd. Hans bass-spill er hele veien spennende og det er på mange måter han som bestemmer hvor «samtalene» skal ta veien, selv om de to andre ofte blander seg inn i «temavalgene».

«Child Of Illusion» er blitt en relativt avansert trioplate, hvor vi møter tre musikere som tester ut hverandre på en spennende måte. Og hvor resultatet er blitt svært så interessant.

Jan Granlie

Chris Pitsiokos (as), Susana Santos Silva (tp), Torbjörn Zetterberg (b)


Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.