Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

PORTA PALACE COLLECTIVE + ROB MAZUREK

«Stone»
RUDI RECORDS RR 11036

Det italienske kollektivet Porta Pallace har tidligere samarbeidet med Giancarlo Shiaffini, Satoko Fuji og Natsuki Tamura, og har på sin nye innspilling, «Stone» valgt den amerikanske kornettisten Rob Mazurek som samarbeidspartner. Mazurek kjenner man kanskje fra prosjektet Chicago Underground i diverse konstellasjoner. I tillegg har de med den italienske saksofonisten Pasquale Innarella som gjest.

Å høre på Porta Palace Collective, er som å kjøre bil i mørket fra flyplassen i Torino, og prøve å finne avkjørselen til Alba. Det har jeg vært med på, og det var en sjelsettende og problematisk oppgave. Ikke var det stor hjelp i å spørre det lokale politiet om hjelp heller, så dårlig de var til å snakke engelsk. Men vi kom fram dit vi skulle, noe også Porta Palace-herrene gjør, med god amerikansk hjelp.

Vi får fem relativt lange komposisjoner som alle er gjort av trompeteren Johnny Lapio, som også er leder av kollektivet. Platen er gjort live på jazzklubb i Torino (sjå der ja) i oktober 2016, noe man også hører godt på platen, for det er ikke akkurat «strøken» lyd som kommer ut av høgtalerne. Bandet låter altfor «grøtete» til at det kan forsvares i 2016 (eller 2017), og det virker som at det viktigste har vært å få fram kornetten til Mazurek, som til tider overdøver de andre musikerne.

Men ser man bort fra lydproblemene, så er det spennende og kreativ musikk vi får servert. Alle musikerne er med å bidra til en (helt sikkert) fin klubbkveld i Torino, og Lapio skriver «typisk» Rudi Records-musikk for bandet. Det vil si morsom, kreativ og pågående, veldig italiensk musikk, som får godfoten til å nekte å holde seg i ro.

Jan Granlie

Rob Mazurek (cor), Johnny Lapio (tp), Pasquale Innarella (ts), Giuseppe Ricupero (bs), Lino Mai (p), Donato Stoffi (dr), Gianmaria Ferrario (b, elec)

Skriv et svar