Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

RASMUS HENRIKSEN BIG BAND

«Out of the Shadows»
GATEWAY RHBB 01 CD

Komponisten, arrangøren og storbandlederen Rasmus Henriksen, kommer fra Fyn, og på øye mellom Shælland og Jylland, har han samlet øyas beste jazzmusikere med i sitt storband. Det meste av musikken er enten komponert eller arrangert av Henriksen, og med i bandet har han en rekke interessante musikere, som får boltre seg både i helt ok arrangementer og som solister.

Inspirasjonen til låtene og arrangementene, har han hentet fra storbandhistoriens store navn, så som Gil Evans, Ellington/Strayhorn, Pete Rugolo, Gary McFarland, Bob Brookmeyer med flere.

Blant solistene er ikke alle like habile og spennende, men der hvor trompeteren Tomasz Dabrowski bidrar, så løfter det hele seg. Vokalisten Amanda Lagoni, som blant annet synger på Henriksens «Vinterdag» og «Frostsne», pluss Rugolo og Troups «Out of the Shadow», har dessverre ikke den styrken og personligheten som vi gjerne forbinder med gode storbandvokalister, og faller litt for mye gjennom.

Ellers er platen preget av at dette er et storband på linje med en rekke halvprofesjonelle og amatør-storband Norden er godt forsynt med, og som er med på å rekruttere en mengde musikere inn i jazzen.

Det er ingen tvil om at slike storband er viktige, både for utbredelsen av jazzmusikere, og, ikke minst publikummere til jazzklubber og festivaler. I tillegg er det et godt miljø blant musikere som møtes på slike treffsteder.

På denne platen er det mange musikere med polske navn, så om disse har bosatt seg på Fyn, eller er importert for denne anledningen, vet jeg ikke, men et fint samarbeidsprosjekt er det, selv om vi ikke er over oss av begeistring hele veien.

Selv om mye på denne innspillingen er helt ok, så når de dessverre ikke opp mot de mer profesjonelle storbandene man er bortskjemt med i Danmark, som for eksempel Katrine Windfelds eminente og spennende band, DR Big Band, Aarhus Jazz Orchestra, Monday Night Big Band eller noen av T.S. Høegs prosjekter.

Jan Granlie

Guy Moscoso (ss,as, fl), Morten Drejer (as, fl), Finn Henriksen (ts, cl), Gert William Knudsen (bs, cl, bcl), Mads Lunde (tp), Tomasz Dabrowski (tp), Wojtek Morelowski (tp), Peter Jensen (tb), Knud Schwaner (tb), Amanda Lagoni (v), Mariusz Prasniewski (b), Anders Senderovitz (dr), Lukasz Borowicki (g), Rasmus Henriksen (cond, comp)

Skriv et svar