Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

READYMADE

«Triple Point»
KOPASETIC KOPACD 043

Readymade er en trio Sverige, som består av Robert Fuchs på synther, elektronikk, cello og trompet, Marcus Lundgren på synther, eletronikk og vokal og Peter Nilsson på trommer. Selv sier de om musikken at den bygger på kollektiv improvisasjon der musikernes ulike bakgrunner resulterer i en unik klangverden med referanser til jazz, noise og ambient. Ikke ulikt beskrivelsen av nesten hvert eneste band som holder på med fritt improvisert musikk.

Da jeg satte på CDen første gang, trodde jeg det enten var noe galt med CDen eller med min stereo, for det tok lang tid før jeg klarte å høre noe. Men etter hvert kom det noen trommer smygende og musikken vokste.

Etter hvert blir dette en ganske innadvendt affære, med tre musikere som kommuniserer på et høyt nivå, men hvor jeg har problemer med å få så mye ut av musikken. Joda, flinke musikere som kommuniserer bra.

Bandet sier også om musikken at de improviserer med en kompositorisk tanke og hver celle (låt) får sin tydelige karrakter og utvikling – iblant er musikken minimalistisk og befinner seg i en viss tilstand og iblandt bygger musikken mer på et tydelig forløp, der tålmodighet til å la musikken utvikle seg naturlig er en viktig faktor.

Og det synes jeg de tre musikerne har helt rett i. Vi får ofte servert lange strekk hvor det ikke skjer så mye, før vi sakte oppdager at ting utvikler seg.

Dette er utvilsomt interessant musikk, som jeg mer enn gjerne hører på en klubb. Hjemme i stua, foran stereoanlegget krever det vel mye konsentrasjon for å få med seg alle detaljene.

Jan Granlie

Robert Fuchs (synth, elec, c, tp), Marcus Lundgren (synth, elec, v), Peter Nilsson (dr)

Skriv et svar