Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

REDLINE TRIO

«Underdog»
CHRONOGRAPH RECORDS

Det er tydelig at Redline Trio er en trio med utmerkede jazzmusikere som kjenner hverandre godt. Deres musikalske konsept er (nesten) uforskammet «rett frem» med et sett av låter hvor det tradisjonelle «tema-solo-tema»-formatet blir foretrukket, slik mange av innspillingene på for eksempel Blue Note fra 60-tallet var preget av. Hver musiker har bidratt med egne komposisjoner, og selv om albumet er tradisjonelt i formatet, er det fylt med spennende musisering og, ikke minst, solier. Trioen består av Jeff Sulima på trommer, Steve Shepard på bass og Mark DeJong på tenorsaksofon. Men på denne innspillingen får de selskap av Vancouvers store trompettalent Brad Turner og Steve Hudson fra New York på piano. De siste seks årene har de spilt sammen hver uke på Bettyy Lou’s Library i Calgary, hvor de har fått god tid til å utforme sitt eget spiill på en fremragende måte. For her er det ikke snakk om musikere som har fått en idé om å spille sammen og gjøre en plate, men musikere som har øvd i mange år  sammen for å finslipe uttrykket.

Med flere turneer med Turner og Hudson i den vestlige delen av Canada, dro de inn i OCL Studios i Chestermere, Alberta.

Her sier de selv om innspillingen: «Sesjonen ble sporet av Josh Rob Gwilliam på OCL og deretter mikset og mastret av Brad Turner, som selv er en svært begavet innspillingstekniker og plateprodusent. Lydkvaliteten til dette sluttproduktet er vakker: hvert instruments tone er klar og varm, balansen mellom instrumentene er perfekt, og musikerne høres alle ut som om de spiller i samme rom. Hvis du, som meg, unner deg selv å høre på dette albumet med hodetelefoner på, vil du sette enda mer pris på opptakskvaliteten».

Men med eller uten hodetelefoner: Dette er en nydelig innspilling i den mer tradisjonelle stilen etter de store 60- og 70-talls altsaksofonistene, for selv om Mark Dejong spiller tenorsaksofon, har han en relativt lys tone i hornet, som nesten kan sammenlignes med en altsaksofon. Og sammen med de to gjestene, blir dette omtrent som en riktig god Blue Note-session. Trompeteren Brad Turner er en utmerket trompeter som minner ikke så rent lite om flere av 60-tallets «hardbop»-trompetere, og pianospillet til Steve Hudson passer som hånd i hanske i sammenhengen. Begge avleverer fine solier, og de blir en naturlig del av bandet med sine utmerkede bidrag.

Og trioen kjenner hverandre godt. Saksofonspillet er tilbakelent og strålende, bass-spillet solid plantet i tradisjonen og trommespillet akkurat slik det skal være i en slik sammenheng.  Så her har vi fått et godt bevis på at det fremdeles finnes utmerkede musikere i Canada som dyrker tradisjonene, og som gjør musikken fra 60-tallet sprell levende.

Jan Granlie

Jeff Sulima (drums), Steve Shepard (bass), Mark DeJong (tenor saxophone), Brad Turner (trumpet), Steve Hudson (piano)

Skriv et svar