Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

RICHARD ANDERSSON UDU

«itu»
HOBBY HORSE RECORDS

Bassisten Richard Andersson, har vært en av de mest aktive musikere  innenfor den friere delen av det københavnske jazzliv de senere årene. Dette er, så vidt jeg har klart å finne ut av, hans fjerde innspilling i eget navn, men han har medvirket på flere innspillinger med blant andre Kasper Tom Kristiansen, Tomasz Dabrowski, Tony Mallaby og Bill McHenry, og dette er andreplata med Udu-bandet. Den første kom i 2012 på BlackOut Music.

Med i bandet har han altsaksofonisten Jesper Zeuthen, trompeteren Kasper Tranberg og trommeslageren Peter Bruun, og de åtte låtene er skrevet av Andersson.

Helt fra start får vi det særpregede lydbilde som skapes når Jesper Zeuthen er involvert. Hans skarpe altsaksofontone, sammen med Tranbergs energiske tone i trompeten, gjør musikken helt særegen.

Musikken har hele veien et særpreg som vi kan like. Innimellom får vi noen flotte bass-solier av Andersson som med sin fine tone og litt «tunge» anslag er særpreget. Litt i nærheten av Charlie Haden, men hele veien personlig.

Av låtene har andresporet «Emmas dilemma» blitt en favoritt, men alle låtene på innspillingen er fine og hørværdige. Spesielt der hvor Zeuthen får plass til å vise fram sitt fine spill.

«itu» er blitt en fin plate, som vil bli spilt ofte i heimen. Musikerne er blant de beste i Danmark, særlig i prosjekter der det kreves en viss kreativitet for å få det til å fungere. Anbefales!

Jan Granlie

Richard Andersson (b), Kasper Tranberg (tp), Jesper Zeuthen (as), Peter Brun (dr)

Skriv et svar