Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

RODRIGO AMADO

«This Is Our Language»
NOTTWO MW 922-2

Den portugisiske saksofonisten Rodrigo Amado, var det noen som stiftet bekjentskap med i Norden i vår, da han turnerte med sin trio og den amerikanske trompeteren Peter Evans. Nå har han gått i kompaniskap med tre andre markante musikere fra frijazzmiljøet, for å gjøre sin nye innspilling «This Is Our Language».

Eller det vil si, samarbeidet er ikke nytt, siden platen ble innspilt allerede i 2012, men det er først nå at den er ute på markedet.

Med seg i denne kvartetten har han altsaksofonisten og pocket trompeteren Joe McPhee, bassisten Kent Kessler og trommeslageren Chris Corsano (som mange vil kjenne fra duosamarbeidet med saksofonisten Mette Rasmussen).

Fem låter som er laget i fellesskap i Namouche Studios i Lisboa, som starter relativt lyrisk til å være denne gjengeere. Låta «The Primal Word» presenterer i første rekke de to saksofonistene, mens Corsano enten har tatt seg en pause, eller ankommer studio litt for sent, og hvor Kessler kun bidrar med å holde det hele sammen.

Tittelsporet tar det hele opp, og nå er det tydelig at Cosano har ankommet, satt opp trommene, og satt i gang. For det er han som åpner ballet på denne låta, med frapperende intro. Kessler kommer inn med heftig bass-spill før McPhees Don Cherry-aktige pockettrompet tar over førersetet. Amado entrer scenen og det hele koker. Det jkan høres ut som alle untatt McPhee vil «sette alle kluter til» i denne låta, men McPhee holder det hele nede. Men han klarer ikke å holde de tre i tømmene, for her går det unna, som var det Cherry og Ornette Coleman eller Sonny Rollins som var på ferde. Riktignok er ikke tenorlyden til Amado like original som Coleman og Rollins, men den fungerer bra i dette selskapet. Det blir Amado og ingen kopi av noen andre.

«Theory Of Mind (For Joe)» er neste, hvor Amado og Corsano legger føringen. Amado er den ledende musikeren innenfor denne stilen i Portugal i dag, og hans improvisasjoner er strålende, og kunne like gjerne kommet fra en musiker fra Chicago.

Kent Kessler er en av de mest interessante bassistene innenfor denne type jkazz. Han har full kontroll på de fire strengene, og kommer med en rekke interessante innspill. Chris Corsano «høvler» over det meste som skal høvles over, og er en drivandes god trommeslager som man bare må merke seg! Og over det hele stråler Joe McPhee som bare han kan.

«Ritual Evolution» og «Human Behavior» avslutter denne vitale innspillingen. Det er fire strålende improvisatører som møttes i studio denne desemberdagen, og selv om det er noen år siden det ble innspilt, har ventetiden vært helt ok, særlig når resultatet er såpass interessant og spennende som det vi får servert på «This Is Our Language». Anbefales!

Jan Granlie

Rodrigo Amado (ts), Joe McPhee (as, pocket tp), Kent Kessler (b), Chris Corsano (dr)

One Response to “RODRIGO AMADO”

  1. Rodrigo Amado – This Is Our Language (2015) – Gamato Movies

    […] Jan Granlie (no)http://salt-peanuts.eu/record/rodrigo-amado-2/ […]

    Svar

Skriv et svar