Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ROGER JOHANSEN

«On The Up»
INNER EAR INEA 20. 2014

Trommeslageren Roger Johansen fra Bodø, begynner etterhvert å få en stor CV på platefronten. Sammen med broren Tore, driver de sitt eget plateselskap som de senere årene har utgitt en rekke fine innspillinger fra det rike jazzmiljøet i Bodø.

Og her kommer Roger med enda en fin mainstream-innspilling. Med et band bestående av vokalist Marit Sandvik, tenorsaksofonist Atle Nymo, gitarist Jon Eberson, vibrafonist Rob Waring og bassist Bjørn Kjellemyr (som vi hører altfor sjelden), styrer Johansen løpet fra sine trommer.

All musikken er skrevet av kapellmesteren, med tekster av Emily Dickinson, som blir flott framført av Sandvik. Eberson er, som alltid, fjellstø på gitaren, og sammen med Warings vibrafon får vi et originalt (i alle fall er det ikke hverdagskost på det norske platemarked) lydbilde, med klare røtter i 60-tallet. Tenorsaksofonist Nymo er ikke den som stikkr seg mest fram på innspillingen, men der han dukker opp, låter det sikkert og vel gjennomtenkt. Hans bidrag på andresporet «My Letter To The World» er strålende!

Musikken befinner seg trygt innenfor mainstream-avdelingen, med noen perler av noen bluesganger innimellom. Hør for eksempel på introen til Jon Eberson på tredjesporet «Light Of Winter». Kanskje min favoritt-låt på platen, og en låt Johansen skal ha all ære for. Vakkert som … lyset om vinteren.

Lyden er gjennomgående åpen og fin, selv om jeg av og til kunne tenkt meg Kjellemyrs bass litt lenger framme i lydbildet. Kanskje ikke fordi det er absolutt nødvendig, men jeg liker bare å høre det han spiller klart og tydelig. Alle musikerne høres ut som de trives godt i denne musikken, for alt er tilbakelent og fint.

Roger Johansen har nok en gang laget en strålende innspilling med musikere vi aldri blir lei av å låne øre til.

Jan Granlie 
Roger Johansen (dr), Marit Sandvik (v), Atle Nymo (ts), Jon Eberson (g), Rob Waring (vib), Bjørn Kjellemyr (b)

Skriv et svar