Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ROZINA PÁTKAI TALADIM

«Making A Scene»
TOM-TOM RECORDS

Vokalisten Rozina Pátkai kommer opprinnelig fra Budapest, og er en velkjent artist i hjemlandet. Noe mindre kjent er hun kanskje her oppe i nord, men for den som har sans for behagelig vokal innenfor bossa nova-segmentet, så er hun muligens et kjent navn.

Hun har deltatt i en rekke vokalkonkurranser, både hjemme og i utlandet, og hennes første plate, «Bossa Novas» fikk gode omtaler i USA.

Med seg i sitt band Taladim har hun saksofonisten János Àved, gitaristen István Tôth Jr., cellisten Ditta Rohmann, perkusjonisten András Dés og synthbassisten Márton Fenyvesi. Vi får 13 låter hvor Pátkai står ansvarlig for noen, mens det resterende er skrevet av saksofonist Ávéd, Tôth Jr., João Donato og Caetano Veloso, mens sistelåten, bonussporet «O Leãozinho» er skrevet av Veloso alene.

Og hele veien er det bossa novaen som står i høvedsetet. Pátkai har en fin og behagelig stemme som passer perfekt inn i dette musikalske landskapet, og medmusikantene kjenner også sin bossa nova, hvor man spesielt legger merke til de autentiske og fine akustiske gitarspillet til Tôth Jr., som følger tradisjonen fint.

Det er litt uvant å få denne type musikk fra Ungarn, men når vi først får det, så er det helt ok. Selv om jeg ikke tror denne platen kommer til å bli «slitt ut» i min CD-spiller med det første. Til det spiller jeg denne type musikk altfor sjelden, men det er kanskje noe jeg burde gjøre, og Pátkai kan raskt bli den som får meg til det.

Jan Granlie

Rozina Pátkai (v), János Àved (ts, ss, p), István Tôth Jr. (g), Ditta Rohmann (c), András Dés (pewrc), Márton Fenyvesi (synth-b)

Skriv et svar