Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

RUDD / SAFT / DUNN / PANDI

«Strength & Power»
RARENOISE RNR060

Mer musikk fra plateselskapet RareNoiseRecords, og denne gangen med trombonisten Roswell Rudd i frontlinjen. Han ble født i 1935, og har opp gjennom årene spilt med en rekke av jazzens storheter, så som Cecil Taylor, Archie Shepp, John Tchicai, Steve Lacy, New York Art Quartet, Jazz Composer’s Orchestra, men også med koraspilleren Toumani Diabaté og andre musikere fra Mali.

På «Strength & Power» samarbeider han med to musikere vi tidligere har møtt på RareNoiseRecords, nemlig pianisten Jamie Saft og trommeslageren Balazs Pandi. I tillegg har de også med bassisten Trevor Dunn i denne samlingen av fritt improvisert musikk.

Vi får seks låter, hvor Rudd er den som står i førersetet, godt assistert av de andre musikerne, og særlig pianist Saft, som igjen er på plass med Cecil Taylor-inspirert spill.

Rudd bruker mye mute på denne platen, noe som gjør trombonelyden rå og heftig, samtidig som det blir mye blues, særlig i andresporet «Cobalt is a Divine», hvor det swinger upåklagelig. Her hører vi også hvilken glitrende musiker Trevor Dunn er, når han får slippe til med sitt bluesy spill. Og hele veien er Pandi framme på tuppa med energisk trommespill, som fungerer fint sammen med de andre «råtassene».

Ved siden av Rudd, er det Jamie Saft som er den toneangivende musikeren på plata. Han bidrar med spill som inneholder hele den moderne jazzhistorien fra tidlig 60-tall og fram til i dag, og har det fulle og hele kontrollen over medmusikantene.

Platen inneholder en rekke fine stunder, hvor musikerne gjør det beste de kan for å komme ut av høgtalerne, og innimellom swinger det også på en utmerket måte. Rudd har kanskje ikke like mye energi og kraft i spillet som i glansdagene, men det fungerer helt fint her. Hør bare på tredjesporet «The Bedroom», hvor alle fire musikerne bidrar til å lage fest i soverommet.

Jan Granlie

Roswell Rudd (tb), Jamie Saft (p), Trevor Dunn (b), Balazs Pandi (dr)

One Response to “RUDD / SAFT / DUNN / PANDI”

  1. Giacomo Bruzzo

    Thank you!

    Svar

Skriv et svar