Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SARAH BUECHI

«Contradiction of Happiness»
INTAKT CD 299

Vokalisten Sarah Buechi vokste opp i en musikalsk aktiv familie, og begynte å spille fiolin og piano i en alder av fem år. Etter å ha mottatt pris for et selvskrevet musikkteater, bestemte hun seg for å bli profesjonell musiker. Og etter å ha blitt uteksaminert fra Lucernes prestisjefylte Musikhochschule med gode resultater, tok hun et sabattsår i Bangalore, hvor hun studerte sør-indisk klassisk musikk og rytmer og gjorde flere konserter på festivaler, og flere radio- og fjernsynsopptredener.

Resultatene fra disse studiene er tydelige i hennes bruk av krevende rytmiske og vokale teknikker i en jazzkontekst. Etter å ha kommet tilbake til Sveits, har hun samarbeidet med musikere som Steve Coleman, Dave Liebman, Lucas Niggli, Nils Wogram, Ronan Guilfoyle, Christy Doran, Christoph Haberer og Christoph Stiefel. Dette førte henne ut på konserter, workshops og turer i Europa, Sør-Amerika, USA, Canada, Kina og India. Sarah har vært leder for jazzvokalavdelingen på Newpark Music Center i Dublin i fire år (2008-2012), og etter det bodde hun i London (2013-2015) og studerte deretter i København (2012-2015). I Sveits ble hun i 2005 tildelt Friedl-Wald-Foundation-prisen, og tre ganger fikk hun irske priser for musikalske undersøkelser i Ghana, Paris, New York og København. I øyeblikket jobber hun på jazzvokalavdelingen i WIAM, Winterthur (siden 2016) og vil begynne å undervise i vokalavdelingen på Musikhochschule, Lucerne (HSLU) i september i år.

På sin nye innspilling, «Contradiction of Happiness» hører vi henne sammen med en relativt konvensjonell jazzgruppe, pluss en trio bestående av fiolin, bratsj og cello, noe som gjør musikken mindre eksperimentell enn vi hadde trodd. Musikken er rett og slett vakker og fin, men ikke videre oppsiktsvekkende. Det blir rett og slett litt for snilt til at vi «tenner» helt på musikken. I tillegg synes jeg ikke hennes komposisjoner er gode nok til at de får toppkarakter.

Av medspillerne er det pianisten Stefan Aeby, som utmerker seg mest, men gjennomgående er det Buechis fine stemme som er dominerende. Hun er en dyktig vokalist, og med litt mer spennende låter å jobbe med, så kunne dette blitt en riktig godbit.

Jan Granlie

Sarah Buechi (v), Stefan Aeby (p), André Pausaz (b), Lionel Friedli (dr), Estelle Beiner (vio), Isabelle Gottraux (viola), Sara Oswald (c)

 

Skriv et svar