Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SARAH BUECHI

«Shadow Garden»
INTAKT CD 259

Sarah Buechi vokste opp i en musikalsk familie, og begynte å spille fiolin og piano da hun var fem år. Etter å ha mottatt pris for en musikal hun hadde skrevet, bestemte hun seg for å bli musiker på heltid. Etter eksamen fra Lucernes musikkskole, tok hun et sabbatsår i Bangalore for å fordype seg i Sør-indisk klassisk musikk og gjorde konserter på festivaler, radio og fjernsyn. Resultatet av dette studiumet er tydelige i hennes bruk av krevende rytmiske og vokale teknikker. Hennes eget prosjekt, Thali, gjorde at hun fikk mye oppmerksomhet på den sveitsiske jazzscenen, noe som førte til samarbeid med musikere som Steve Coleman, Dave Liebman, Lucas Niggli, Nils Wogram, Ronan Guilfoyle, Christy Doran og Christoph Stiefel. Dette førte henne ut på turneer i Europa, USA, Canada, Kina og India.

Hun har vært leder for jazzvokalavdelingen på Newpark Music Centre i Dublin i fire år, og bor for tiden i London. Hun har også studert ved Complete Vocal Institute i København.

På «Shadow Garden» har hun med seg pianisten Stefan Aeby, bassisten André Pousaz og trommeslageren Lionel Friedli, og hun står selv ansvarlig for all musikken.

Da jeg mottok denne platen, så tenkte jeg at det var nok en relativt frittgående og eksperimentell plate fra Intakt. Musikken som kommer derfra er ofte av det slaget. Men ikke denne gangen.

Sarah Buechi skriver fine melodier, som riktignok, har noe indisk over seg innimellom, men mest av alt er dette en slags popjazz som man finner mange eksemplarer av i dagens jazz. Hun har et fint uttrykk, og det er tydelig at dette er en dame som er skolert i stemmebruk, for alt virker veldig avslappet og fint. Innimellom kan hun minne litt om norske Silje Nergaard i måten å synge på, men med en mye mer rett fram holdning til musikken enn vi får fra Nergaard.

Medmusikantene gjør en helt ok jobb, uten å gå utover det kapellmesteren har bestemt på forhånd. Men det høres ut som de fire har spilt mye sammen før de gikk i studio med dette prosjektet.

Det har rett og slett blitt en ytterst hørverdig innspilling. Favorittlåt? Den fine vals-lignende «Reconnect», som er nest siste låt.

Jan Granlie

Sarah Bulechi (v), Stefan Aeby (p), André Pousaz (b), Lionel Friedli (dr)

Skriv et svar