Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SARAH RIEDEL

«Genom natten»
DIESEL MUSIC AB DIESEL C-45

Vokalisten Sarah Riedel er datter av sin mer berømte far, Georg. Og gjennom oppvekst og voksenliv har dette fulgt henne, ikke på en negativ måte, men hun har fått en hel del av hans musikalske gener overført. Dette har ført til at hun de senere årene har markert seg som en av Sveriges beste vokalister. Hun har gjort prosjekter alene, sammen med sin far (Cornelis Vreesvijk, Astrid Lindgren), og med internasjonale musikere.

Nå er hennes plate «Genom natten» ute, og selv om Sarah selv ikke var sikker på om dette var noe for salt peanuts*, så fikk vi platen.

Å la det være sagt med en gang: Dette er en original, vakker og ytterst sterk plate fra en vokalist med en helt egen stemme.

Hun skriver fine tekster og melodier, og hun står ansvarlig for alle komposisjoner på platen, med unntak av låten «Snälla, snälla» som er gjort sammen med Emil Svanängen.

Ellers har hun med en rekke musikere på platen. Noen fra jazzen, mens andre til daglig befinner seg innenfor den mer populære musikken.

Det starter med tittelsporet, og allerede fra start blir dette en triumfferd. Andrelåta «Kom nu» er langt inne i den svenske visetradisjonen, men gjort på en slik måte at det blir oppdatert og fint. Her legger vi spesielt merke til de fine blåsearrangementene, hvor vi hører Emil Strandberg (tp), Per «Texas» Johansson (bcl) og Nils Berg (ts). Nydelig! Og slik fortsetter det. Sarahs stemme har hele veien en ørliten vibrato, som gjør tekstene enda mer følsomme. Arrangementene er aldri overlessede, men hele veien i total balanse.

Jeg hadde spilt Radka Toneff of Steve Dobrogosz vakre mesterverk, Fairytales» før jeg satte på Riedels plate. I utgangspunktet som å hoppe etter Wirkola, som vi sier her i Norge, men unge Riedel kommer absolutt fra det med æren i behold.

Dette er blitt en strålende vakker plate, med en vokalist som kommer til å vokse seg kjempestor. Og dukker hun opp i «Skavlan» så er vel fremtiden reddet, tenker jeg. Veldig, veldig bra, Sarah!

Favoritt: «Snälla, snälla».

Jan Granlie

Sarah Riedel (v, perc, kor), Martin Hederos (keys, perc, kor), Daniel Ögren (g, perc, kor), Viktor Skokic (b, perc, kor), Per Eklund (dr, perc, kor), Emil Svanängen (Lonely Dear) (v, synth), Emil Strandberg (tp), Nils Berg (s), Per «Texas» Johansson (bcl), Malin-My Wall (vi), Victoria Lundell (vi), Anna Manell (vi), Johanna Dahl (c), Erik Rydvall (perc), Mikael Herrström (bandeko, eff.)

Skriv et svar