Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SCOTT REEVES QUINTET

«The Alchemist»
ORIGIN RECORDS, ORIGIN 82826

Scott Reeves er en trombonist, altflugelhornist, komponist, arrangør, forfatter og jazzpedagog. Han ble født i Chicago og gikk på Indiana University hvor han fikk sin bachelor i trombone og master i jazz. Gjennom årene har han studert improvisasjon med David Baker, Woody Shaw og Kenny Werner, arrangering med Manny Albam, Mike Abene, Jim McNeely og Mike Holober og trombone med Thomas Beversdorf, Lewis Van Haney og Dennis Smith. Siden 1976 har han undervist i jazz på universitetsnivå og er for tiden professor emeritus ved The City College of New York. Han hadde tidligere jobber ved Juilliard School, University of Southern Maine, Virginia Commonwealth University, Memphis State University og Western Washington University.

Scott arrangerer ofte workshops og konserter over hele USA, Canada, Japan og Italia, og er en mangeårig komponistdeltaker i BMI Jazz Composers Workshop i New York.

På hans seneste innspilling samarbeider han med gitaristen Russ Spiegel, pianisten Mike Holober, bassisten Howard Britz og trommeslageren Andy Watson. Innspillingen er gjort helt tilbake i 2005, men er først ute på markedet nå, og vi får seks komposisjoner, hvor alle er gjort av Reeves, med unntak av avslutningssporet, «All Or Nothing At All», som er gjort av Arthur Altman og Jack Lawrence.

Når man får en slik plate med musikere man ikke kjenner altfor godt fra før, blir man nesten litt forutinntatt før man i det hele tatt putter platen i spilleren. Og det er synd, både for musikerne og for den første lyttingen, som skal være åpen og forbomsfri. Og denne gangen fikk mine fordommer et kraftig «skudd for baugen» allerede etter få sekunder av førstelåta «New Bamboo», som riktignok starter med bass og et slags svevende el.piano, og som befinner seg akkurat der jeg ikke hadde lyst til å få den plassert. Men etter kort id endrer det seg en smule. Reeves kommer inn på trombone, sammen med Spiegels gitar, og vi får en fin og tilbakelent sak som ruller fint av gårde, som var det en plate fra for eksempel Chick Corea fra Return To Forever-tiden.

Det meste av musikken går i et slags mid-tempo, og er hele veien behagelig. Og trombonespillet er kreativt og fint, så får vi bare akseptere at han spiller mest alt-trombone og alt-flugelhorn. Men han er en kreativ og teknisk god trombonist, som leverer fine solier med mening.

Litt annerledes blir det når Holober går over fra el.piano til vanlig piano. Da føler jeg vi får en mer avslappet stemning, selv om selve spillet til Holober ikke er så veldig annerledes. Det er mest lyden som endrer seg. Og hele veien er det Reeves som «fører ordet», med fine bidrag i «diskusjonen» fra Spiegels gitar, som har en veldig «streit» be bop-tone i gitaren uten altfor mange pedaler og annet «krims-krams».

Dette er blitt en behagelig og fin plate fra en ytterst teknisk dyktig trombonist, som også lager fine komposisjoner, med et helt ok band, som mest er der for å gjøre dette til noe mer enn en solo-tromboneplate.

Jan Granlie

Scott Reeves (atb, aflh, elec), Russ Spiegel (g), Mike Holober (el-p, p), Howard Britz (b), Andy Watson (dr)

Skriv et svar