Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SERGIO MENDES

«Magic»
Okeh 2014

Det er altid en tilsnigelse at kalde en udgivelse noget med ”Magic”. Men det skider Sergio Mendes på. Hans liv som en af Brasiliens mest kendte musikere har, siden han slog igennem i tresserne som en jazzinflueret brasiliansk pianist med lyst til at fusionere de to genrer, vist altid været magisk. Få har som Mendes ikke alene lykkedes med, men så sandelig også profiteret af omtalte fusion og har altid se stort på et gammeldags begreb som god smag. Traditionalister fra begge lejre er gang på gang blevet udfordret, men har ofte tænderskærende måtte erkende, at Mendes, med sit lettere istandsatte, men altid blændende smil som et genkendelig blikfang, formår at få lytteværdig musik ud af selv det mest platte oplæg.

Således også her, hvor han omgiver sig med brasilianske og amerikanske stjerner fra i går, i dag og (måske) i morgen. Bedst går det (selvfølgelig, sagde den gamle traditionalist) når Mendes allierer sig med sangeren John Legend og når det brasilianske har overtaget, værst når Mendes leger med gyselige rappere. Og der er gudskelov overvægt af de førstnævnte.

Med sig gennem hele cd’en har Mendes bl.a. bassisten Alphonso Johnson, der lægger den blødeste bund og guitaristen Paul Jackson jr. hvis diskrete rytmeguitar tilføjer musikken en hel del funkyness samt ikke mindst en ny brassersolist på hver eneste sang. Og så er det altid vidunderligt at høre de smukke, fyldige brassersangerinder synge på engelsk – charmerende, smilende og velgørende musikalsk. Mendes og hans medproducenter – en ny for hvert track – iscenesætter de flotte arrangementer og Mendes selv spiller sine sædvanlige uhyre økonomiske, men også stensikre klaversoli – ikke noget keyboard her!

En fed cd, uanset om man er til nutidig amerikansk eller tilsvarende brasiliansk pop/jazz eller hvad man nu skal kalde det.

Niels Christensen

Sergio Mendes (p), Alphonso Johnson (b), Paul Jackson jr. (g), Mike Shapiro (dr), Carlinhos Brown, wil.i.am, Cody Wise, John Legend, Seu Jorge, Gracinha Leporace, Maria Gadu, Aila Menezes, Ana Carolina, Milton Nascimento (voc) m.fl.

Skriv et svar