Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SHELTON / MOFJELL

«Uncovered»
EGEN UTGIVELSE

Saksofonisten Aram Shelton og trommeslageren Ole Mofjell møtte hverandre for ikke så veldig lang tid siden, og den 7. mars i år spilte de inn disse sju sporene sammen i København. Shelton er amerikanser med base i Bay Area og Chicago, og grunnen til at han har gått i kompaniskap med Mofjell, kan være at de møttes i København, hvor Shelton har hatt en midlertidig base.

Ole Mofjell kommer fra «det blide sørland» i Norge, og har vært bosatt i København noen år, med små avstikkere til Berlin. Første gang jeg hørte han, var i trioen Dina Kompisars Kompisar, sammen med saksofonisten Mette Rasmussen og bassisten Elsa Bergman. Men den trioen er historie nå, og Mofjell blir stadig observert bak trommene på Mandagsklubben på 5e i Kødbyen i København, en av de cooleste klubbene i «kongens by».

På «Uncovered» får vi sju strekk, som ligner på hverandre i uttrykket til at jeg blir blodfan ved første gangs gjennomlytting. Mofjell raser avgårde på trommene, som en «duracel-kanin» i adrenalinsjokk, og Shelton strekker låtene ut med fint altsaksofonspill.

Mofjell er en trommeslager som ligger helt opp til de andre trommeslagerne som sysler med fritt improvisert musikk. Han kan i mange tilfeller karakteriseres som en kombinasjon av Paal Nilssen-Love og Kresten Osgood når det gjelder energinivå, men han er også i stand til å ta det hele ned og la Shelton få lede an.

Shelton føyer seg godt inn i mengden av moderne altsaksofonister, og avstanden til for eksempel Mette Rasmussen er ikke så veldig stor, selv om han har sin helt egen måte å spille på, som ofte er med på å roe Mofjell litt ned. Men der det er tid og behov for å «vrenge» altsaksofonen, så er han ikke vanskelig å be. Og da er Mofjell der, umiddelbart, med heftig trommespill.

Sammen fungerer de to som et godt radarpar. De sju strekkene på denne innspillingen er både varierte, kreative og spennende, og for den som liker spillesteder som Blow Out i Oslo og 5e i København, så er dette den rette musikken!

Jan Granlie

Aram Shelton (as), Ole Mofjell (dr)

Skriv et svar